אישור זכויות

  • אישור זכויות
    שירה | 07/05/2009 17:07

    רכשתי דירה יד 2. יש נסח טאבו שבו הערת אזהרה לטובת הדייר ולטובתי. לצורך משכנתא הבנק מבקש ממני אישור זכויות מחברה משכנת. עו"ד של הקבלן טוען שלא ניתן לתת מסמך זה. באיזה מסמך מדובר? מי מוציא אותו? מה התשלום שידרש?

    • אישור זכויות
      עו"ד זהר ארד | 08/05/2009 19:12

      שירה שלום, מדובר באישור של החברה הקבלנית שמכרה לך את הבית, לפיו את רשומה בספריה כמי שזכאית להירשם כבעלים של הדירה (כולל תיאור הדירה), כי קיימת את כל התחייבויותיך כלפי החברה, וכי לא התקבלו דרישות של צד שלישי בנוגע לדירה (לדוגמא דרישה של נושים לעקל את הדירה). קיים צו פיקוח הקובע את גובה התשלום שחברה משכנת רשאית לדרוש בגין הנפקת אישור זכויות. למיטב זכרוני, על פי צו הפיקוח מדובר בעלות של כמה עשרות שקלים. הבעיה היא, שחברות רבות טוענות שהן אינן חברות משכנות ולפיכך אינן מחוייבות להנפיק אישורים ואם כן הן אינן כפופות לצו הפיקוח לעניין התעריפים המפורטים בו. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד