השגה

  • הנחה בדמי היוון בשטח חקלאי
    עדי | 06/05/2009 22:43

    שנה שעברה התחלנו הליך להיוון מגרש.בגלל עניינים בירוקרטים בישוב קיבלנו רק עתה את דמי ההיוון שקפצו ביותר מ-300%בשנה החולפת. כמו כן המנהל דורש מאיתנו להוון את מקסימום הקרקע, כלומר 350 מ'. שאלתי היא כיצד ניתן להתמקח עם המנהל שכן הסכום החדש הוא הזוי לחלוטין. כיצד אוכל למצוא ע"וד המתמחים בהשגות מול המנהל. תודה רבה מראש.

    • השגה
      ישכר גרמן | 07/05/2009 13:57

      להשגה צריך לצרף שומת מקרקעין, לדעתי אין צורך בעו"ד יש לפנות ישירות לשמאי מקרקעין שיבדוק עבורכם ויטפל בהשגה בברכה, ישכר

    • השגה על גובה דמי היוון
      הלוי יעקב שמאי מקרקע | 07/05/2009 18:17

      עדי ערב טוב מניסיוני השגה נגד מינהל מקרקעין עבור גובה דמי היוון אינה קלה בד"כ, אבל אם את חושבת שהשומה שקיבלת מוגזם ואינו פרופוציונלי , עליך לפנות לשמאי מקרקעין שיכין עבורך שומה להשגה במינהל, זה מקובל ונעשה הרבה. שמאי יכין שומה וייצג אותך במו"מ מול המינהל והשמאי ינהל את כל הדיונים מול המינהל. 1. השמאי ישלח את השומה למינהל. 2. המינהל יזמן את שני השמאים (שמאי של המינהל שביצע את השומה עבור המינהל, שמאי מטעמך שביצע את השומה עבורך) הדיון יתבצע מול שמאית של המינהל והיא אמורה לקבל החלטה באיזה צד לצדד או לקבל חלק מהטיעונים וכו' 3.אם אינך מרוצה מהתוצאה יש אפשרות לערער שנית לממונה על כל המחוז מטעם המינהל אבל העניין כרוך בתשלום ( בערך 2000 ש"ח) בברכה הלוי יעקב