רכישת זכויות מחברה משכנת

  • מחסן בעייתי ואישור זכויות
    שני, עו"ד | 27/04/2009 16:33

    אני מייצגת מוכר בעסקת מכר של דירה בבית אשר טרם נרשם כבית משותף. למוכר יש הערת אזהרה, בעוד שהבעלים הרשום עדיין זו החברה הקבלנית. המוכר רכש את הדירה לפני כשנתיים מאת מוכרים אשר רכשו אותה בזמנו מאת החברה הקבלנית. כמו כן נחתם בין המוכרים דאז לבין החברה הקבלנית גם זכרון דברים בקשר לרכישת מחסן באותו הבניין. בהסכם המכר שנחתם בין הלקוח שלי (המוכר היום) ובין המוכרים אז לא הוזכר המחסן וגם לא נעשה כל הסכם נפרד... (למרות שאין בעיה להחתים אותם גם היום על הסכם כזה). פניתי לעו"ד של החברה הקבלנית לצורך קבלת "אישור זכויות" ולצורך הבהרה בעניין המחסן ורישומו העתידי לכשירשם בית משותף.. אך פניותי עלו בתוהו, לא ניתן להשיגו והוא גם לא עונה לטלפונים. אני די חדשה בעסקאות נדל"ן.. וגם הקונה דהיום וגם הלקוח שלי מאוד לחוצים עד כדי שהעסקה עלולה להתפוצץ... השאלות שלי הן: 1. האם הצדדים יכולים לחתום על הסכם מבלי לקבל אישור זכויות מאותו עו"ד של החברה הקבלנית.. שהרי כבר ניתנה הסכמתו להעברת הזכויות מהמוכרים שרכשו את הדירה מהקבלן ללקוח שלי (המוכר היום)? ואם כן איך אני מתמודדת עם העובדה שהוא לא מגיב לפניותי? 2. איך אני פותרת את סוגיית המחסן? האם כדאי להחתים את המוכרים דאז על הסכם מכירה של המחסן ללקוח שלי, ואז לערוך הסכם נפרד בעניין המחסן בין הלקוח שלי לבין הקונים של הדירה? תודה רבה על הנכונות, היעוץ וההכוונה...

    • רכישת זכויות מחברה משכנת
      | עו"ד שרון עזרא | 27/04/2009 20:28

      שני שלום אני חושבת שזה לא יהיה נכון לחתום על הסכם מבלי לראות קודם לכן אישור זכויות. המחסן חייב להופיע באישור הזכויות, וכן רצוי להבהיר בהסכמים כי בכל שרשת העברת הזכויות נכלל המחסן. יש לשים לב שרשויות המס לא יראו בכך עסקה נפרדת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד