אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלתי

  • העברת דירה שהתקבלה בירושה
    אורי | 27/04/2009 16:09

    האם נפטרה לפני חצי שנה ולא הותירה אחריה צוואה. הרכוש היחידי שהיה לה הינה דירה קטנה. מדובר ב-9 בנים שהם היורשים. כל הבנים מסכימים להעביר את חלקם בדירה במתנה לאח הצעיר. איך עושים זאת בפועל? מהם השלבים? האם על העברה כזו יש לשלם מס? האם פונים ישירות לרשם המקרקעין או שמאחר ומדובר בירושה יש הליך הקודם לכך? מה שכר הטרחה הממוצע שעו"ד גובה על טיפול בעניין כזה? תודה

    • אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלתי
      אורי | 30/04/2009 12:34

      מיד לאחר ששאלתי שאלתי נשאלה שאלה אחרת על ידי אורי אחר, כנראה שהשאלות התחברו ואני לא קיבלתי תשובה לעניין הדירה שבירושה... אודה מאוד על קבלת תשובה..

      • העברת דירה בירושה
        | עו"ד שרון עזרא | 30/04/2009 12:42

        שלום רב משאלתך לא ברור מה בדיוק ברצונכם לבצע. כעקרון, יש שתי אפשרויות- הסתלקות חלק מהיורשים מהצואה, או העברה במתנה של הדירה לאח הצעיר. ישנן השלכות מיסויות שונות לשני ההליכים, ובהתאם- גם שכ"ט עוה"ד שונה. תוכל לפנות בבקשה לייעוץ אישי כדי להבהיר סוגיה זו. בברכה, שרון עזרא, עו"ד