חנות או דירה

  • נא דחוף - עסקת מכר חנות?
    נזקק בדחיפות לייעוץ | 26/04/2009 14:08

    האם יש מהותי בין חוזה מכר דירה לבין חוזה מכר חנות? האם ישנם הדגשים (מצד הקונה ו/או המוכר) שראוי לשים לב בחוזה מכר חנות? ומה בנוגע למס שבח? האם מוכר החנות ישלם בכל מקרה? נא תשובתך המנמקת. אשמח לקבל ציוני דרך ומראה מקומות. בתודה גדולה מראש.

    • חנות או דירה
      | עו"ד שרון עזרא | 27/04/2009 13:14

      בוודאי שיש הבדלים. לגבי דירת מגורים- יש לעיתים פטור ממס שבח, בחנות אין. לגבי מס רכישזה- השיעורים שונים. תתכן חבות במע"מ לא ניתן לסקור את כל תורת המיסוי על רגל אחת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד