מס שבח

  • מס שבח
    גיא | 24/04/2009 08:35

    שלום רכשתי דירה מקבלן לפני שנה וחצי עוד חודש חודשים אני מקבל מפתח בירצונינו לימכור את הבית מסיבות כלכליות . מהם המיסים שאני צריך לשלם האם רק מס שבח ? קנינו ב 1250000 ונימכור ב 1750000 מה גובה המס 20% 25% חשוב לציין שזו לא הדירה היחידה שבבעלותינו ונימכרה דירה אחרת כבר לפני שנה . ועוד שאלה בשביל ליקנות את הנכס המדובר לקחנו משכנתא של 940000 הייתי בבנק השבוע ולאחר שנה וחצי של תשלומים אני חייב 939600 האם כל התשלומיםששילמתי במשכנתא מיתקזזים לי עם המס שבח .? תודה.

    • מס שבח
      עו"ד זהר ארד | 24/04/2009 19:40

      גיא שלום, בעבר היה גם מס מכירה אך הוא בוטל. מס שבח ליחיד הינו בשיעור של 20% (לגבי נכסים שנרכשו לאחר 5.11.2001). תשלומי המשכנתא אינם מוכרים לצורך ניכויים מהשבח. כן תוכל לנכות מהשבח הוצאות אחרות שהיו ויהיו לך בקשר עם רכישת הדירה ומכירתה. לדוגמא: שכר טרחת עו"ד בקניה ובמכירה ודמי תיווך אם שולמו או ישולמו. מומלץ לערוך שומת מס מסודרת בעזרת עו"ד. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • עו"ד אשר טולדנו מתייחס
        עו"ד אשר טולדנו | 26/04/2009 11:02

        תיקון קל - התאריך הנכון לגבי קביעת שיעור מס השבח הוא 7.11.2001