אנא פנה לפורום דיני משפחה

  • תוקף חוקי לצוואה בהעברת זכויות במשק חקלאי
    שלמה | 23/04/2009 09:47

    האם יש תוקף חוקי לצוואה בהעברת זכויות במשק חקלאי? כדוגמה:- ההורים ובטרם הלכו לעולם חתמו על צוואה {לא חתמו במתנה ואין הכרה לבן ממשיך} מעבירה את זכויות המשק לאחד מהילדים, האם מדובר במסמך חוקי שאין עליו עוררין לאחר מות ההורים? לציין שמדובר במשק חקלאי שאינו בטאבו אל כברי רשות בהסכם משולש מקרקעי ישראל, הסוכנות היהודית והאגודה השיתופית שאותם הורים חברים בה. הבנתי מכמה יודעי דבר ועו"ד שאין כל תוקף לצוואה במשק חקלאי. האם זה נכון? יש איזה חוק בעניין שאפשר לראות או פס"ד? תודה

    • אנא פנה לפורום דיני משפחה  לת
      עו"ד זהר ארד | 23/04/2009 09:54

      • תודה, רק לא הבנתי מה הקשר לדיני משפחה שהרי
        שלמה | 23/04/2009 10:12

        מדובר כאן בשאלה הנוגעת למקרקעין ולא לאיזה סכסוך או מחלוקת משפחתית?

        • שאלתך היא לגבי תוקף חוקי של צוואה ושם המקום לדון בכך  לת
          עו"ד זהר ארד | 23/04/2009 10:14