ועוד משהו שחשבתי עליו הרגע בנושא..

  • תמ"א 38
    טליה | 20/04/2009 15:42

    שלום רב, עסקאות תמ"א 38 תופסות תאוצה בזמן האחרון. מתווה העסקה דיי ברור, רק מה שלא ברור לי זה כיצד רושמים את היחידה החדשה.. הרי כשהקבלן מתחיל לבנות הוא רושם לו הערת אזהרה על הנכס, אבל על מה הוא בדיוק רושם? הרי אין עדיין יחידות חדשות.. קראתי כמה מאמרים וראיתי שם שיוצרים יחידה רישומית חדשה (לוקחים נניח חדר אופניים או מחסן כללי והופכים אותו ליח' רישומית חדשה כאשר רושמים את כל בעלי הדירות בבניין כבעלים ועל זה רושים לקבלן הערת אזהרה). מה שלא ברור לי זה כיצד עושים זאת...? מה הפרוצדורה? הולכים לטאבו ומבקשים לרשום על המחסן הזה? אשמח להסבר בנושא. תודה

    • ועוד משהו שחשבתי עליו הרגע בנושא..
      טליה | 20/04/2009 15:43

      בבניין בו אני גרה בגבעתיים אין מחסן כללי/חדר אופניים וכדו' - כיצד עושים את זה במקרה שכזה?! הרי הקבלן ירצה לרשום לעצמו ה"א וגם ה"א לבנק המלווה... אף בנק לא ילווה את הפרוייקט אם לא תהיה לו בטוחה כלשהי.. תודה

    • תמ"א 38 - רישום הערת אזהרה
      אור | 21/04/2009 10:29

      רושמים הערת אזהרה על הרכוש המשותף. אם תעייני בנסח הטאבו של הבניין, תראי שרשום למעלה שיש יותר יחידות ממה שרשומות עם בעלים. היחידה הנוספת היא הרכוש המשותף. לעיתים פשוט כתוב "תת חלקה 0". אבל לא תמיד.

      • רישום הערת אזהרה תמ"א 38
        | עו"ד שרון עזרא | 21/04/2009 10:45

        שלום רב אכן, לאחרונה נכנסה הנחייה חדשה לפיה ניתן לרשום הערת אזהרה על הרכוש המשותף בלבד, וזאת כדי להתגבר על הבעייתיות שתיארת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

        • אבל איך עושים זאת בפועל???  לת
          טליה | 21/04/2009 13:49

          • לתשובה מפורטת
            אילנה | 21/04/2009 14:15

            טליה שלום צרי איתי קשר אוכל להסביר לך מפורט יותר קשה דרך האתר לפרט את ההליך