יש להתיעץ עם שמאי מקרקעין בנושא זה

  • חוות דעת שמאי
    זיו | 13/04/2009 09:34

    שלום רב כחלק מתהליך לקיחת המשכנתא, פניתי לשמאי ע"מ ליתן לי חוות דעת והערכת שווי הבית בעת סיום הבניה. דעתי, ודעת רבים אחרים כולל הקבלן, השמאי העריך את הבית נמוך ובנוסף, לא התייחס למספר מרכיבים נוספים אותם היה עליו לכלול בחוות דעתו. האם ישנן הוראות ו/או הנחיות לשמאי מקרקעין כיצד לערוך את חוות דעתו? הדבר מאוד פוגע בי כי אני לא יכול לקחת משכנתא. אשמח לתגובתכם. זיו

    • יש להתיעץ עם שמאי מקרקעין בנושא זה  לת
      | עו"ד שרון עזרא | 14/04/2009 09:48

    • תגובה ל - חוות דעת שמאי
      מ. פרחי-שמאי מקרקעין | 16/04/2009 10:09

      במידה והשמאי שביצע את ההערכה הינו שמאי מתוך רשימה של הבנק, אזי לא ניתן לעשות הרבה מלבד לנסות ולקבל את אישור הבנק להחליף שמאי. במידה והשמאי איננו מרשימת הבנק, אזי אתה יכול לפנות לכל שמאי אחר.