זכאות לפטור ממס שבח בגין דירה שהתקבלה בירושה

  • מס שבח ליורשים עפ"י צוואה
    רחל | 01/04/2009 15:54

    שלום רב ברצוני לדעת האם הנני זכאיתי לפטור מס שבח וזהו המקרה: לאחר פטירתה של חמותי עפ"י צו ביהמ"ש הוחלט שהעזבון יחולק 50/50 בין בעלי ז"ל לבין גיסתי (אחותו הגדולה של בעלי ז"ל) בבעלות חמותי ז"ל היתה דירה אשר טרם התבצעה מכירתה וחלוקת העזבון בין היורשים. בעלי נפטר ואני ירשתיו ע"פ חוק. את דירתי מכרתי לפני שנה ולכן אינני זכאית לפטור הקלאסי אם ברצוני למכור נכס נוסף. בכל אופן ידוע לי כי יורשים זכאים לפטור שאינו קשור לאותו פטור קלאסי אך החוק קבוע כי רק היורשים זכאים לו ואילו אני אשת היורש שנפטר. ברצוננו למכור עתה את הדירה וברצוני לדעת האם אהיה זכאית לקבלת פטור ממס השבח על הנכס שירש בעלי ונפטר (כמובן שמדובר על 50% לו אני זכאית שכן אחותו זכאית לפטור בלי קשר) ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • זכאות לפטור ממס שבח בגין דירה שהתקבלה בירושה
      עו"ד זהר ארד | 01/04/2009 20:25

      רחל שלום, לפי הוראות סעיף 49(ב)(5) לחוק מיסוי מקרקעין, ניתן לקבל פטור ממס שבח על דירה שנתקבלה בירושה באם מתקיימים כמה תנאים מצטברים: 1. הדירה הינה דירת מגורים מזכה. 2. המוכר הוא בן זוג של המוריש או צאצא של המוריש או בן זוגו של צאצא של המוריש. 3. לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד. 4. אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה. כעת תוכלי לבדוק אם את עומדת בתנאי החוק בכדי לבקש פטור לפי סעיף 49(ב)(5). בהצלחה, זהר ארד, עו"ד