אופציה להארכת הסכם שכירות

  • אופציה
    יוליה | 25/03/2009 21:09

    שלום, אני שוכרת דירה כבר שנה וחצי ב2100 ש"ח לחודש ונשאר לי לחוזה עוד חצי שנה. היום התקשר אלי בעל הדירה ושאל אם אני מעוניינת להמשיך את השכירות אך בדמי שכירות של 2700 ש"ח לחודש. הבעיה שלי היא א. קיים בחוזה סעיף האופציה המפרט כי יכולה להינתן למשך 12 חודשים ושכר הדירה יהיה 520$ בחודש ושעלי להודיע לו 90 יום לפני סוף החוזה אם אני רוצה לממשה. הוא יכול להתעלם מזה ולבקש לחתום על חוזה חדש?? ב. האם הוא יכול להעלות בכ"כ הרבה את שכר הדירה? לא אמור להיות 10%...?

    • אופציה להארכת הסכם שכירות
      עו"ד זהר ארד | 25/03/2009 21:23

      יוליה שלום, כעקרון, יש לבדוק את ההוראות המדויקות של הסכם השכירות בכדי להשיבך נכונה, וזאת לא נוכל לעשות במסגרת הפורום. אומר רק זאת. אם יש לך אופציה חוזית להארכת הסכם השכירות בשנה נוספת, ללא כל תנאי, ובמחיר מוסכם מראש, אזי לא ניתן לעלות לך את דמי השכירות, ואת זכאית לממש את זכותך על פי הסכם השכירות, ולהודיע על מימוש האופציה. בברכה, זהר ארד, עו"ד