מס שבח מקרקעין

  • מס שבח בשומה עצמית??
    דנה | 22/03/2009 16:16

    לעו"ד שרון עזרא ו/או שמאי אלון לין אשר החזירו לי תשובות ב-23.2.09 - בעניין מס שבח - ובכן אני עדיין מבולבלת. אני בעלת מחצית נכס (מחסן) ומחסן זה מושכר מזה 20 שנה לאדם מסויים. מאחר ואני לא רציתי יותר במחצית שלי מכרתי את מחצית הנכס לקונה שהוא אותו אדם אשר משכיר את הנכס (כאמור ב-20 שנה האחרונות)- המחצית השניה של הנכס שייכת לאח שלי והוא לא מעוניין למכור. הנכס-המחסן נקנה בשנות ה-70 ע"י האבא שלי (ז"ל)ב-14,000 לירות יחד עם אחי- אותי רשמו על הנכס הזה ב-81 מכר ללא תמורה. כאשר שאלתי בעבר שאלות לגבי מס שבח כמה עלי לשלם עניתם לי שעלי להוועץ עם עו"ד - עו"ד ייעץ לי לעשות שומה עצמית - כפי שאתם יעצתם לי, אך משום מה היום כאשר הייתי במס שבח- לטענתם עיסקת המכירה עדיין לא הועברה. חזרתי למשרד העו"ד - והם אמרו שהעבירו את העיסקה ויש חותמת נתקבל- למעשה במשרד המשפטים (בטאבו) קיימת כבר הערת אזהרה. ושוב אני לא מבינה מה זה שומה עצמית - האם עלי להגיש למס שבח בקשה לחישוב מס שבח מקרקעין? טופס 2952 (צבע ירוק) האם עלי להגיש למס שבח טופס לחישוב מס שבח מקרקעין נתונים לשומה עצמית? טופס 2990? העו"ד אומר שאפילו אם הוא עושה את חישוב מס השבח זה לא תמיד תואם את הרשויות- ושם במס שבח לא מוכנים לדבר איתי. אגב בקשה לחישוב מס שבח היא בעלות 300 ש"ח - אני נמנעת מלשלם סכומים מיותרים - כי אני לא עובדת כבר 5 שנים, ומקבלת הבטחת הכנסה, ואם אין לי צורך לשלם מס שבח מדוע לשלם את הסכום לבקשה לחישוב המס?? החלק שלי בנכס זה הוא ירושה מאבא שלי- העביר לי את החלק שלי מבלי ידיעתי ב-1981 - כאשר לא התגוררתי בארץ אפילו. האם על ירושה משלמים מס שבח??או שאפשר לבקש פטור?? המכירה נעשתה ב-16.3.09 ואני עדיין בתוך ה-30 יום ואני רוצה לעשות שומה עצמית - או לקבל פטור- כיצד עושים זאת?? אשמח לשמוע מעורכי הדין בפורום- אני רואה שגם עו"ד זהר ארד בעניין לכן אבקש לקבל תשובה בהקדם הייתי רוצה לסיים את עניין מס שבח אם אפשר עוד השבוע אם עלי לשלם - אין ברירה אשלם. כיצד הם מחשבים שם את מס השבח אם באמת עלי לשלם?? תודה - דנה

    • מס שבח מקרקעין
      | עו"ד שרון עזרא | 22/03/2009 20:49

      שלום רב, שאלתך מורכבת מידי לפורום ומצריכה בירורים משפטיים ועובדתיים מעמיקים. בקצרה ובכלליות רבה אשיב: 1. שומה עצמית היא תחשיב שאת עושה לגבי גובה המס שעליך לשלם.אם יש פטור, אין צורך לשלם/לחשב את גובה המס. 2. יש מקרים בהם יש פטור ממס שבח על דירה שהתקבלה בירושה. 3. מס שבח הוא ההפרש בין מחיר הרכישה, בתוספת מדד וההוצאות, ובין מחיר מכירה. שיעור המס יכול להגיע עד 48%. 4. אם מכרת את חלקם בעבר, לא ברור לי מה הצד שלך בעסקה הנוכחית. בברכה, שרון עזרא, עו"ד בברכה, שרון עזרא, עו"ד