יש לבדוק האם יש לכך התייחסות בחוזה השכירות

  • על מי אחריות לקנות כיריים גז בדירה שכורה?
    קוקימן | 11/03/2009 11:21

    הכיריים הקיימות התקלקלו. על השוכר או המשכיר?

    • יש לבדוק האם יש לכך התייחסות בחוזה השכירות  לת
      עו"ד זהר ארד | 11/03/2009 12:18

    • סעיפים רלבנטיים
      קוקימן | 11/03/2009 13:16

      מקווה, אבל לא בטוח, שצרפתי כל מה שרלבנטי: "המושכר", המושג המושכר כולל טלפון שמספרו _____, תנור אפיה וכיריים. פרק התחזוקה: 1. תחזוקה ותיקונים במושכר: 1.1. השוכר אחראי כלפי המשכירה במשך כל תקופת השכירות, עבור שלמות המושכר ואביזריו. השוכר מתחייב לא להרוס ו/או לא להסיר כל אביזר ו/או מתקן ו/או אינסטלציה במושכר ולא לפגוע בשלמות המושכר ו/או במתקניו בשום צורה ואופן שהם. 1.2. השוכר מתחייב להודיע למשכירה, תוך 4 ימים, מקרות כל נזק ו/או כל קלקול ו/או פגם שיתגלו במושכר במהלך השכירות. השוכר יהיה חייב לשלם למשכירה את עלות התיקון של כל קלקול, שבר, נזק או תקלה במושכר אשר ייגרמו כתוצאה משימוש לא זהיר מטעמו במושכר. קבלות החתומות על ידי בעלי המקצוע, ישמשו הוכחה מכרעת לשיעור הנזק. השוכר יהיה חייב לשלם למשכירה את הסכום הנקוב בקבלות , תוך שבועיים מיום שיידרש לעשות כן. במקרה של פיגור בתשלום תצורף ריבית פיגורים כמוגדר בסעיף 5.2. 1.3. המשכירה או מי מטעמה לא יזדקקו לרשותו של השוכר לביצוע כל העבודות הנ"ל בכל עת סבירה ובלבד שתינתן על כך הודעה לשוכר מראש. 1.4. במקרה ובגין נזק שייגרם למושכר עקב רשלנותו או חוסר זהירותו של השוכר ו/או מי מטעמו, אשר בגינו לא יוכל השוכר זמנית להתגורר במושכר, מתחייב השוכר להמשיך ולשלם למשכירה את דמי השכירות עד לגמר התיקון ולאחר מכן עד לתום תקופת השכירות. במקרים שלא באשמת השוכר או מי מטעמו, סעיף זה לא יחול. 1.5. היה ונגרם נזק באשמת או עקב רשלנות השוכר, ותיקון הנזק נמשך מעבר לתקופת השכירות, אזי יחויב השוכר, בנוסף להחזר הוצאות התיקונים למשכירה, לשלם למשכירה גם דמי שכירות כאמור בסעיף 5 לעיל, בעבור התקופה בה ביצעה המשכירה את התיקונים. 1.6. מובהר למניעת ספק, שהשוכר אחראי בעצמו על שמירת המושכר במצב תקין ועל התחזוקה השוטפת של המושכר. כגון, החלפת נורות חשמל שרופות, ניקוי וטיפול שוטף במזגנים, תיקון סתימות בכיורים, באסלות, באמבטיה ובמערכת הביוב הביתית, החלפת מושבי אסלה שבורים, מניעה וטיפול בעובש כתוצאה מניקוי קירות במים, אוורור לקוי של חדרי האמבטיה וכיו"ב. השוכר מתחייב להשתמש לצורך ניקוי ותחזוקת המושכר, בחומרים וכלים שלא ייגרמו לנזק במושכר. לפי הצורך, השוכר יוכל לפנות למשכירה בבקשת ייעוץ. 1.7. מובהר למניעת ספק, שתיקונים יסודיים במושכר, אשר יהיה צורך לעשותם כתוצאה מנזקים שנגרמו שלא באשמת השוכר, כגון פיצוץ בצנרת המים או החלפת דוד חימום, יתוקנו ללא כל דחייה על חשבון המשכירה. 1.8. אין באמור לעיל כדי להטיל על המשכירה חובה כלשהי לבצע תיקונים במושכר, שלא פורשו במפורש בחוזה זה. 1.9. המשכירה זכאית לפיצוי בגין נזקיה גם אם לא תיקנה את הנזק.

      • תגובה
        עו"ד זהר ארד | 11/03/2009 13:43

        אין באפשרותנו לייעץ לך באופן פרטני שכן הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי. בכלליות אציין, כי מעיון בהוראות הסכם השכירות ניתן ללמוד שמדובר בהסכם חד צצדי לטובת המשכיר. ההסכם נתון לפרשנויות שונות ואין בו התייחסות ספציפית לעניין תקינות הכיריים. ככל שהתקלה בכריים נובעת מבלאי סביר (כיריים ישנים וכיו"ב) להבדיל מתקלה שנובעת משימוש לא זהיר, תוכל לנסות לבקש מהמשכיר לתקנם בטענה שמדובר בתיקון יסודי במושכר. בהעדר הסכמה, העניין יהיה כאמור נתון לפרשנויות שונות שכן אין התייחסות ספציפית. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד