חנייה בטאבו

  • חניה שאינה מצורפת לנכס, אך מוזכרת כי ישנה זכות.
    יגאל | 08/03/2009 19:18

    שלום רב, יש לי שאלה מאד מעניינת לעיונה. זכות קניין על הנכס וצירופו (חניה + הדירה). נא לסיים לקרוא!!! אני מתגורר בדירה שבנוסח טאבו מצוי סעיף בנוגע לחנייה אחת מוקצת לכל דירה. לאחר שמשפחתי רכשה רכב לאחרונה, התחלנו להעמידו במקום שעליו עוד בתקופת רכישת הדירה רשמנו את המספר דירתינו היינו בין הדיירים הראשונים שאכלסו את הבית. באותה תקופה שלא היה לנו רכב היה רשום על המקום החניה את מספר דירתינו ולא השתמשנו בזכות למקום החניה המוקצת. חובה לציין ולדייק, כי לא מצוי בטאבו סעיף צירוף של חניה ספציפית, אלא נוסח כללי מספר דירות ומספר מקומות חניה לכל דירה מקום חניה אחת. בעקבות רכישת הרכב התחלתי לחנות באותו המקום שהיה רשום עליו מספר דירתי ואם המקום תפוס הייתי חונה בסמוך. בתקופה האחרונה קיבלתי מספר הערות מטעם הדייר שחונה שמה שהוא לא מוכן שאני אחנה במקום לעיל. לאחרונה אפילו אותו האחד איים עליי ואמר אם אמשיך לחנות באחת מן המוקות החניה הוא יסגור איתי חשבון, כמובן הגשתי תלונה במשטרה ואף הבאתי עד ראייה שנכח בזמן האיומים. החוקר טען כי התיק לפי דעתו יסגר מחוסר עניין לציבור!!! מכאן, שאלתי הרי מתוקף הנכס וחוזהו ישנן זכויות שמוקנות בהתאם ללא כל ספק. לצערי אחרי שהמע' שאמורה לשמור על זכויותיי הפוזיטיביות הינה מקצרת את תשובתה וטיפולה לא נישאר לי, אלא להמשיך לביהמ"ש. ברצוני להגיש תובענה לערכאה, אך אינני סגור על עילה ובכלל את חוזקה בתחום הנזיקין, נא להציע לי איך ניתן לפעול בהתאם לבעיה כה קשה???!!! מודה מראש על טרחתך.

    • חנייה בטאבו
      | עו"ד שרון עזרא | 09/03/2009 09:29

      יגאל שלום יש לבחון האם יש לך זכות קניינית לחניה הספציפית. זאת לא אוכל לקבוע רק ע"ס תיאור המקרה שלך. במידה ויש לך בסיס עובדתי לטענה זו, ניתן להגיש תביעה למפקח על בתים משותפים/ לבית משפט שלום. עליך להייועץ עם עו"ד, אשר גם יגיש עבורך וינהל את התביעה כאמור. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הערה!
        יגאל | 09/03/2009 09:37

        בהתאם ללשון הנוסח טאבו אין זכות לחניה ספציפית אלא כפי שכתוב 33 דירות ולהן מוקצות 33 מקומות. כלומר, לכל דירה אמור להישאר מקום חניה ללא קשר אין הצמדה של חניה. אני בתור סטודנט למשפטים בחנתי היטב את לשון ההסכם. אין הצמדה יש הקצאה. על מה תמליץ? הרי ישנה פגיעה גם בזכויות קניין בכל בנוגע לאיום שנועד להגביל / להפחיד את אנוכי להיכנס לחניה וזהו בניגוד לזכות מוקנת.

        • חניה
          ועד הבית | 10/03/2009 10:56

          כפי שכתבת "בהתאם ללשון הנוסח טאבו אין זכות לחניה ספציפית " כל השאר זה התפתלות . רכוש משותף ששייך לכולם בשיטת כל הקודם זוכה או שיטה אחרת . אצל המפקחת לא יתקבל ההסבר שזה היה הסדר הסוטרי . אני מוכן להמר על פס"ד - היא תחייב אותכם לערוך הגרלה של החניה כל שנה/שנתיים/שלוש וכו"ב

          • המשך תשובה
            | עו"ד שרון עזרא | 10/03/2009 17:44

            אם אין לך זכות קניינית בחנייה ספציפית, והחנייה היא רכוש משותף- אזי זכותו של כל אחד לעשות שימוש בחנייה ולא להגביל האחר, לפי שיטת הקודם זוכה. אם השתרש נוהג שכל אחד חונה במקום מסויים, ניתן גם במקרה כזה ניתן לפנות בתביעה למפקחת על בתים משותפים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד