העברת בעלות על דירה - נקודה חשובה נוספת לשאלה

  • העברת בעלות על דירה
    יפעת | 24/02/2009 10:30

    שלום, לפני כשנה קנתה דירה ורשמה אותה על שם אחי. עכשיו היא רוצה לעשות העברת בעלות על הדירה על שם אחותי וחתנה. (עומדים להתחתן בעוד כשבועיים) 1. מה ההליכים הנדרשים? 2. באילו הוצאות כספיות (מיסים, שכר טירחה לעו"ד וכד') זה כרוך? 3. האם חובה לעשות זאת דרך עו"ד? 4. האם זה משנה אם העברת בעלות היא על שם אחותי בלבד או על שם שני בני הזוג? תודה מראש

    • העברת בעלות על דירה - נקודה חשובה נוספת לשאלה
      יפעת | 24/02/2009 10:38

      שכחתי לציין כי זו אינה מכירה, כלומר - הדירה ניתנת במתנה לאחותי ללא תמורה. שוב - תודה

      • חסר משהו בשאלה
        טל | 24/02/2009 13:18

        מי קנה? פיספסת משהו... אם הדירה רשומה על שם האח, צריך שהוא יעביר בעלות. לא מישהו שאינו בעלים. אם הוא מסכים לכך.

    • העברה במתנה
      | עו"ד שרון עזרא | 24/02/2009 20:51

      יפעת שלום למעשה, הנכם מבקשים לבצע עסקת מתנה מהאח לאחותו ובעלה. עסקה כזו הינה עסקת מכר לכל דבר, הטעונה דיווח לרשויות המס והעברת זכויות בטאבו/ ממ"י, לפי העניין. יש לבצע עסקה זו באמצעות עו"ד. סיכוי טוב שיהיה פטור ממס שבח. יש לבחון האם תהיה חבות במיסים נוספים.בשאלה האם לרשום הדירה רק על שם האחות או גם על שם בן הזוג- יש להיוועץ עם עו,ד אשר יפרוס בפניכם ההשלכות הנובעות מהאפשרויות השונות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד