דמי ועד בית

  • מיסי וועד בית ושיפוצים
    חיה | 23/02/2009 18:34

    ערב טוב!אשמח אם תעזרו לי. בעלי נכה רתוק לכסא גלגלים בשל מחלת "התרשת הנפוצה". דמי הוועד שנדרשים לשלם עומד ע"ס 500 שקלים לחודש. בבניין יש מעלית 1 ו-30 דיירים. בנוסף גינה בחזית הבית. בשל הסכום הגבוה איני מסוגלת לעמוד בכך. ביקשתי מדיירי הבית להפחית את סכום דמי הוועד אך סירבו. (יש חימום מרכזי). האם יש איזה שהיא אינדיקציה סבירה שעל פיה אפשר לקבוע את גובה דמי הוועד. מה ניתן לעשות ובמידה ולא יכולים לעמוד בסכום זה. דיירי הביתעומדים על כך שנשלם. והגישו נגדנו תביעה. שאלה נוספת - האם אפשר לתבוע כסף עבור שיפוצים שבוצעו בשנת 2000 ולא יכולנו לשלמם בשל מצבנו הכלכלי? יש לציין שבשיפוצים בוצעו שינויים מהותיים, כמו הורדת קיר מצופה בשיש ובאבן ירושלמית, והפיכתו לקיר של זכוכית. בין היתר. השפוצים לא היו על מנת לשמר את הקיים. בעלי מקבל קיצבת נכות. ואני לאחרונה פוטרתי מהעבודה ואני מובטלת. מודים מקרב לב על הייעוץ.

    • דמי ועד בית
      | עו"ד שרון עזרא | 24/02/2009 10:28

      חיה שלום 1. מצבכם הכלכלי והרפואי איננו עילה, עם כל הצער, להפחתה מדמי הועד. 2. יש לבדוק האם גובה דמי הועד החודשיים, שעל פניהם הינם גבוהים, נגבו על פי הדין- לרבות תקנון הבית המשותף וחוק המקרקעין. אינני יכולים לבצע עבורכם בדיקה זו במסגרת הפורום. 3. תביעה כספית מתישנת אחרי 7 שנים. יש לבחון האם יש לכם עילה לטעון להתישנות לגבי השתתפותכם בשיפוצים משנת 2000 בברכה שרון עזרא, עו"ד

      • עוד תשובה
        א | 24/02/2009 13:16

        שלום, גשו לטאבו ובקשו העתק תקנון מוסכם - אם בכלל יש כזה. תראו מה כתוב בתקנון לגבי חלוקת תשלומי התחזוקה בין הדירות והעסקים, אם יש. לעזרה מעבר לכך תוכלי לפנות לאגודה לתרבות הדיור בעיר. אולי יוכלו לעזור לכם (אם אתה חברים באגודה). דמי הועד שאת כתבת נשמעים מאוד גבוהים. אפילו שיש מעלית. לגבי ההתיישנות - האם בוצעו נגדכם הליכים משפטיים בטווח של 7 השנים אחרי תחילת החוב? כי אז זה כבר בהליך תביעה ולא קשור להתיישנות (אני מקוה שאני לא טועה).