חישוב מס שבח

  • תשלום מס שבח
    דנה | 23/02/2009 07:55

    במכירת נכס כאשר מגישים בקשה לחישוב מס שבח - האם החישוב נעשה במקום ע"י המשרד בתל-אביב, או שהאינפורמציה נשלחת בדואר? האם כדאי לבקש זאת ממשרד מס שבח בעצמי? או להשאיר זאת לעו"ד בעת ביצוע המכירה? אם הנכס שניתן לי ללא תמורה (ע"י אחי)- כך רשום בטופס הרישום בטאבו (ב-1981) האם אני חייבת במס שבח? ישנם כללים רבים ומסובכים ואינני מבינה בהם.- אשמח אם מישהו יענה לי על השאלות- תודה-דנה

    • חישוב מס שבח
      | עו"ד שרון עזרא | 23/02/2009 09:47

      דנה שלום לא כל השארלות שלך ברורות לי. דיווח למס שבח נעשה בעת מכירה. רצוי לעשות שומה עצמית ולא לתת למס שבח לעשות חישוב בעצמו. יש להיוועץ עם עו"ד באשר לאופן הדיווח, חישוב המס או בקשה לפטור ממס. דיווח ניתן להגיש אישית או לשלוח בדואר בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • מס שבח
        דנה | 23/02/2009 09:57

        אמרת שרצוי לעשות שומה עצמית- מהי שומה עצמית וכיצד עושים זאת הנכס נקנה ב-1970 אני לא יודעת אם השתבח ורוצים למכור השנה2009 כיצד אדע אם עלי לשלם מס שבח או לא? האם אפשר לעשות זאת באופן עצמי- האם יש טבלאות חישוב? אשמח לשמוע שוב ממך- תודה

        • שומה עצמית
          | עו"ד שרון עזרא | 23/02/2009 10:02

          שומה עצמית הינה שומה שהנישום מכין א התחשיב לגביה, ולא מבקש מהרשות שתערוך את השומה. כמובן שאין פירוש הדבר שהשומה העצמית תתקבל. תחשיב מס שבח הינו מורכב ומסובך. אין טבלאות חישוב. עליך להתייעץ עם עו"ד בברכה, שרון עזרא, עו"ד

        • שומה למס שבח
          אלון לין שמאי מקרקעי | 23/02/2009 11:05

          דנה בוקר טוב מס שבח הינו מס שמשלמים על שבח שנוצר במקרקעין בין רכישתו למכירתו בקיזוז המדד. הסדרת הנושא מול מס שבח נעשה ע"י עו"ד. העו"ד משתמשים בשמאי מקרקעין ע"מ לקבוע את גובה השומה עבור מס שבח בדרך כלל מס שבח יקבל את השומה העצמית ובתנאי שהשומה אינה חריגה . בכל מקרה יש הרבה פטורים ממס שבח ולכן אני מייעץ לך להתייעץ אם עו"ד או שמאי מקרקעין לפני שאת מבצעת איזשהו הליך מול מס שבח שיהיה לך בהצלחה אלון לין - חדרה