"כופר" עבור בניית ממ"ד

  • היתר בניה
    וילי | 22/02/2009 21:52

    שלום. בעלי ואני גרים ביפו ואנו כבר מעל לשנתיים בתהליך קבלת היתר בניה לתוספת בניה (כך העירייה מכנה חיבור חדרים ע"י גג) של כ-12 מטרים. לאחר דרישות רבות מצדה, לעירייה הייתה לא מזמן יציאה חדשה: בניית ממ"ד בתוך הבית כתנאי לקבלת ההיתר. לדבריה, לאחר מילוי דרישה זה אנו עתידים לקבל את היתר הבניה. בניית ממ"ד או הפיכת אחד מחדרי הבית לכזה כרוכה בעלות רבה מאוד (כ-35 אלף ש"ח לאדריכל מטעם העירייה - שזו דרישתם, חוץ מאיגרות שונות). הגשנו בקשה לפטור מבניית ממ"ד היות ומול ביתנו, במרחק של כ-20 מטרים, ישנו מקלט ציבורי. אבל, וכאן הפואנטה של סיפורנו, בכדי לפטור אותנו מבניית ממ"ד בתוך הבית, העירייה דורשת תשלום סכום של 2800 דולר (כ-12 אלף ש"ח) המיועדים למקלטים ציבוריים. אין הם מסבירים בדיוק עבור מה ישולם סכום זה. מה גם שבשנים האחרונות לא ידוע לנו על תחזוקת המקלטים או שיפור מצבם. הדבר היחיד שאנו מבינים מדרישה זו הוא גניבת כספנו שתמורתו אין אנו מקבלים דבר, לא ביטחון ולא כלום. כך הם בעצם אומרים לנו בלשון יפה: תנו לנו "סכום סמלי" כדי שנבטל א דרישתנו, הרי העירייה היא היחידה המתוגמלת מ"עיסקה" זו. לדבריהם, כך דורש החוק: אם אנו לא בונים ממ"ד, עלינו לשלם סכום זה. האם הדבר נכון? ואם כן, כיצד ניתן לעשות משהו כדי להימנע מתשלום של סכות עתק כזה כאשר אנו שרויים בחוב של מעל 20 אלף ש"ח בעו"ש של הבנק שלנו, עובדים שנינו ומגדלים תינוק בן שנה? אם אכן טענות העירייה נכונות ע"פ חוק, נשמח לקבל הפניות למקורות וביסוס. לתשובתכם המהירה נודה.

    • "כופר" עבור בניית ממ"ד
      | עו"ד שרון עזרא | 23/02/2009 09:51

      וילי שלום מוכר לי כי העירייה נוהגת באופן דומה לגבי חנייה- לעיתים היא מסכימה כי ישולם לה "כופר" כספי בגין אי בניית חניות ואני מניחה כי המקרה דומה. אנא התייעצו עם עו"ד בענין זה או עם אדריכל המכיר את הועדה המקומית הרלבנטית וא נהליה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד