השאלה מנוסחת באופן בלתי מובן

  • על מי לשלם מיסי וועד בית
    חני | 21/02/2009 08:38

    אבי משכיר דירה ולמרות שבחוזה מצויין כי על השוכר לשלם מיסי וועד, שילם בעצמו. בחודש האחרון הודיע אבי לשוכר כי לא ישלם עוד, וכי יש לפעול ע"פ החוזה מעתה. אבי קיבל טלפון זועם מהחברה המתחזקת כי מאחר והשוכר לא שילם את מיסי וועד הבית, נדרש אבי לעשות זאת, ולא יתבע בבית משפט. על מי חלה חובת התשלום באם מצויין בחוזה כי על המשכיר? והאם אכן ניתן לתבוע את בעל הדירה באם המשכיר לא עומד בחובתו?

    • השאלה מנוסחת באופן בלתי מובן  לת
      עו"ד זהר ארד | 21/02/2009 10:55

      • לעו"ד זהר - ניסוח ברור יותר לשאלה
        חני | 22/02/2009 21:31

        השוכר לא משלם מיסי וועד למרות שבחוזה בין השוכר למשכיר, עליו לשלם. לפי פס"ד משנת 2006 כתוב כי אם המשכיר מודיע לוועד הבית על פרטי השוכר ומצרף העתק חוזה שכירות בו מופיע כי על השוכר לשלם מס וועד, לא חלה על המשכיר חובת התשלום אלא על השוכר. האם זה נכון גם היום? האם על אבי (כבעל הנכס) לשלם מיסי וועד למרות שבחוזה שכירות על השוכר לעשות זאת? תודה על העצה

    • אני אענה לך בתור ועד בית
      אור | 21/02/2009 19:00

      את ועד הבית או החברה המתחזקת ממש לא מעניין מי גר בדירה. מי שצריך ומחוייב על פי החוק לשלם ועד בית ותחזוקה כזו או אחרת של הבניין, זה רק בעל הדירה. ועד הבית לא צריך לרדוף אחרי שוכרים. השוכר הוא באחריות בעל הדירה, ומולו (מול בעל הדירה) מתנהל ועד הבית. אם סיכמת עם השוכר שלך אחרת - זה לא מעניין את ועד הבית. אם השוכר לא משלם, אז מבחינת ועד הבית אתה הוא זה שלא משלם. אתה צריך לשלם ולתבוע את התשלום מהשוכר, לפי החוזה האישי ביניכם. בהצלחה