"שביתה איטלקית"

  • שקיפות בניהול הכנסות והוצאות של ועד הבית
    בנימין | 18/02/2009 07:51

    אשתי ואני מתגוררים בשכירות בבניין ישן. מדי חודש אנו נדרשים לשלם דמי ועד בית עבור הסקה (התשלום הינו קבוע ונגבה לאורך כל השנה). בבניין מתגורר דייר שמסרב לשלם דמי ועד מזה מס' שנים ולגבי חלק מהדיירים ועד הבית הגיע להסדר גבייה מופחת (משלמים סכום נמוך משמעותית). ועד הבית מסרב לפרסם דוח הכנסות והוצאות, כך שאין ביכולתי לדעת האם כל הדיירים אכן משלמים ולמה משמש הכסף. האם ביכולתי לסרב לשלם את דמי הועד עד להוכחת ניהול תקין של הקופה ושקיפות?

    • "שביתה איטלקית"
      עו"ד זהר ארד | 18/02/2009 11:28

      אינך רשאי להפסיק לשלם את מיסי הועד. מומלץ להביא את הדבר לידיעת המשכיר ולקבל ממנו "מנדט" לדרוש כינוס אסיפת דיירים עם דרישה להציג בה את הדוחות הכספיים. בלית ברירה, עומדת בפניכם הזכות להגיש תביעה למפקח על בתים משותפים. תוכלו להיעזר גם באגודה לתרבות הדיור ככל שהנכם חברים באגודה.

      • דוח ועד בית
        מחבר | 18/02/2009 12:03

        להביא לידיעתך כי אם יש יתרות בועד הבית אז ועד הבית צריך להחזיר לך אותם. תבקש דוח לדעת אם יש יתרות ורק אז לשלם את מה שצריך. הועד רשאי לשמור יתרות של כחודשיים שלושה בלבד ולא יותר מזה. לכן אם שלמת בעודף הם צריכים לאמר לך.

        • אני לא מסכימה איתך
          מורן | 18/02/2009 12:39

          אם גבו מעבר למה שצריך - יש לבדוק אם זה מה שהוחלט באסיפה מסודרת, ואם כן, אז כל טענה שיש לשוכר תהיה למשכיר ולא לועד הבית. ועד הבית לא מחזיר כספים גם אם גבה יותר - בדרך כלל גובים יותר כי יש המון תיקונים בבניינים ישנים. נכון ששוכר לא אמור לשאת בנטל הזה, אבל אם סוכם בחוזה השכירות שהשוכר ישלם - אז שיפנה לבעל הדירה ולא לועד. הועד רק גובה את הכסף לפי מה שהוחלט באסיפות הדיירים. רק לבעל דירה יש זכות הצבעה באסיפה ורק לו יש זכות לדרוש לבדוק דוחות כספיים של ועד הבית. אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה.