נזילה מהשכן

  • דחוף , דחוף שאלה לגבי נזילה מהשכן מעלי
    גלית | 17/02/2009 16:38

    שלום , אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. אני גרה בבניין רב קומות, מהדירה שמעליי קיימת נזילה זמן רב, הגורמת לרטיבות בתקרת חדר האמבטיה, ובנוסף אריחי הקרמיקה השתחררו מהקיר. הדירה היתה מושכרת כשלוש שנים. לאחר שיחות עם בעל הדירה נעשה לתקרה תיקון, אך הנזילה המשיכה. לאחרונה פנינו בנושא פעם נוספת לבעל הדירה (שכבר מזמן לא גר בבניין) והנ"ל התחמק וסרב לשתף פעולה בטענה שאין לו זמן לנושא, ואף התעצבן וטרק לי את הטלפון. בשלב מאוחר יותר שוב ניסינו ליצור עימו קשר בנושא, הפעם נאמר לנו שהדירה נמכרה. ולא היה מוכן לשתף פעולה גם הפעם למרות שמועד הכניסה המשוער של הדייר החדש היה העוד מספר חודשים. הדייר הנוכחי , טוען שהוא לא קשור לנזק שנוצר בדירתי , כתוצאה מהנזילה שאלתי, מי צריך לשאת באחריות לעניין?

    • נזילה מהשכן
      | עו"ד שרון עזרא | 17/02/2009 16:51

      אם הנזילה מקורה מהשכן, והוא לא מתקן זאת, תוכלי הגיש נגדו תביעה לבית משפט/ למפקחת על בתים משותפים בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • שניה !!!!
        גלית | 17/02/2009 17:00

        תקרא את מה שאני כותבת, זו לא חוכמה להגיד לי ישר לתבוע.... קודם כל, את מי לתבוע???? את הדייר שהבית היה שלו כשהיתה הנזילה או מי שעבר עכשיו לדירה , כלומר הדייר החדש, את מי אני צריכה לתבוע? למי עלילפנות , בבקשה תגיב לי ברצינות , לפני שאני מתחילה לריב עם השכן החדש.

        • את השכן הנוכחי
          | עו"ד שרון עזרא | 17/02/2009 17:23

          הוא אחראי לדירה, לרבות נזקיה. אם ירצה- יתבע הוא את קודמו. אם את מבקשת לחדד תשובה, מן הראוי לפנות בשאלה מנומסת, בייחוד בהתחשב בעובדה כי השירות הניתן באתר זה הינו לתועלת הציבור, וללא תשלום.

        • את הדייר החדש
          ועד הבית | 17/02/2009 23:21

          בחוזה רכישה יש סעיף סטנדרטי שרשום בו "הקונה בדק את הנכס פיזי ומשפטי לשביעות רצונו ולא יהיה לו תביעות ....." הציטוט לא מדויק אבל הרעיון כן .זאת אומרת שהקונה(הדייר החדש) קיבל על עצמו גם את הפגמים .

    • בעל הדירה הנוכחי הוא האחראי
      ועד הבית | 17/02/2009 17:01

      אותכם לא ממש מענין מי היה בעל הדירה בעבר . אתם צרכים לתבוע את בעל הדירה הנוכחי במידה והוא חושב שהוא לא אחרי הוא יעביר/יתבע את צד ג אבל אותכם זה לא ממש מענין השופט יחליט מי האחראי הישן או החדש . ((((-:

      • פשוט הוא אומר לי
        גלית | 17/02/2009 17:11

        מה אני קשור?, אני רק נכנסתי לדירה , תפני אליו, מה את רוצה ממני. אני ממש לא יודעת מה לעשות., מה אני צריכה להגיד לו?, האם להגיד לו שאני אתבע אותו ? ושלא מעניין אותי שהוא דייר חדש הוא האחראי לבעיה לנזקים שהנזילה עשתה ?

        • בדיוק ככה  לת
          ועד הבית | 17/02/2009 23:18

        • נזילה
          מגיב | 18/02/2009 12:10

          לצלם ושוב לצלם הכל ולהקליט את השיחות עם השכן