דמי ועד

  • בעיות עם ועד הבית.......
    חי | 17/02/2009 16:05

    אנחנו זוג סטודנטים ששוכרים כבר שנתיים דירה... בבניין בו דמי ועד הבית גבוהים... את הסכוםכמובן ידענו לפני ששכרנו את הדירה , אך נאמר לנו שהסכום גבוה מכיוון שיש מערכת הסקה מרכזית בבניין. אין בבניין מעלית. ובחורף כידוע על פי חוק אסור להשקות את הגינה בממטרות ועל כן הן לא פועלות... לצערנו גילינו שההסקה מופעלת מעט מאוד . ביחס לבניין הקודם בו גרנו והייתה הסקה מרכזית ומעלית ושם התשלום היה נמוך יותר.. אחרי תחנונים ...קיבלנו דוח מפורט של ההוצאות של ועד הבית, שם גילינו שכל שנה נשארים כ 13000 שח עודף ! (מדובר בבניין של 4 קומות בשכונה שמוגדרת קשת יום.....ללא מעלית.) כששאלנו על מהות הגבייה נאמר לנו שזה עבור תיקונים שידרשו... "התמזל" מזלינו ובאמת התקלקל האינטרקום של הבניין והיה צורך להחליפו.......אך עבור התיקון נדרשו הדיירים לשלם בנפרד... ועד הבית מחליף גרסאות אודות העודפים (זה התחיל ב"קונים עוד דלק להסקות לשנה הבאה" שהתגלה כלא נכון...המשיך בשומרים לתיקונים שהתגלה כלא נכון....ועכשיו התירוץ ששומרים כי הבניין לא חדש....דבר שלא מדוייק אומנם הבניין לא חדש אך הוא גם לא בן 70.....) בינתיים רב החורף ההסקות לא פעלו...לפעמים לוו תירוצים בנוגע לתקלות...לפעמים םשוט לא הופעלו... בפעם היחידה בה איחרנו בתשלום ועד הבית (כי היינו בחו"ל...) ועד הבית שיגר מכתב רשום זועם לבעל הדירה! ואנחנו היינו צריכים להתמודד עם הבושה (למרות שכל חודש אנחנו משלמים בזמן...) יש דרך להתמודד עם רוע הגזירה בנוגע לדמי הועד השערורייתים? חלק גדול מתושבי הבניין הם שוכרים..והועד מנוהל על ידי האחוז הקטן של הגרים בבניין שהם בעלי הדירות... מתקבל הרושם שזה לא הוגן לשלם כל כך הרבה כדי לתחזק את החיסכון של הבניין...כשגם הוזלה של 70 שח בדמי הועד החודשיים לכל דייר מכסה את העלויות של ההוצאות והתיקונים שנכללו... אנחנו גרים בשכונה שלא נחשבת כמבוססת...ההיפך...שכונה שהרב בה עולים ...ואנשים מהמעמד הבינוני ובעיקר ומטה ממנו.....זה נראה לנו לא מידתי התשלום...כשבשכונה יותר טובה שילמנו פחות כשהיו יותר הוצאות

    • דמי ועד
      | עו"ד שרון עזרא | 17/02/2009 16:53

      יש לכנס אסיפת דיירים כדי לקבל החלטה בעניין. זכות ההצבעה היא לבעל הדירה, ולא לשוכר בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • ועד בית
        מגיב | 18/02/2009 12:09

        א. שוכר חייב בתשלומים שוטפים לא ברור אם תיקון תיבות דואר הם על השוכר או הבעלים. ב. ועד הבית רשאי לשמור יתרות עד גובה 3 פעמים חודשיות ולא יותר מכך, היתרה מגיע לכם חזרה ג. האם אתם משלמים על הסקה בחורף שאולי כבר לא תגורו שם?

        • מאיפה המידע הזה?
          מורן | 18/02/2009 12:42

          בבקשה ממך, מאיפה המידע שועד בית צריך לשמור רזרבות בגובה 3 חודשים??? תלוי באיזה בניין. אני ועד בבניין מגורים + קומה מסחרית. הבלאי מאוד גבוה ויש המון נזקי צנרת, לכלוך, החלפת פחי אשפה תכופה ועוד. סוכם באסיפה אצלנו שגובים 40% יותר מההוצאות השוטפות החודשיות, מחולק לפי שטח רצפה, כחוק.. אם לשוכר יש בעיה עם זה - שיפנה לבעל הדירה. לא לועד. לא מצאתי בשום מקום שועד רשאי לשמור יתרות בגובה מסוים ואם יש לו יותר אז יחזיר לדיירים. איפה נשמע דבר כזה? הוא הרי לא לוקח את היתרות לכיס שלו (אני מקווה).