פגיעה בזכות שכירות

  • הרחבת דירה בזמן חוזה שכירות
    שמואל | 12/02/2009 17:50

    אני גר בדירת קרקע שכורה מספר חודשים. לפני מכחודשיים החל אחד הדיירים להרחיב את הדירה שלו בקומה השלישית תוך בניית עמודים בחצר הבית וחסימת אחת הכניסות לבית. עכשיו הודיעו לנו בעלי הבית שגם השכנה בקומה השנייה רוצה להתחיל להבנות תוך חודשיים- שלושה גם הם (בעלי הבית) מתכוונים להרחיב באותו זמן, בדירה שבה אנו גרים. שאלתי היא האם זה חוקי? האם יש באפשרותי לעצור את הבנייה ? האם יש לבעלי הבית זכות לבקש ממני להתפנות לפני תום החוזה? לציין כי עניין הבניה בבניין לא עלה במועד חתימת החוזה וכי בעלי הבית חתמו על אישורי בנייה לשאר בעלי הדירות לבנות. מה הן האפשרויות העומדות ברשותנו, יש לנו תינוק בן שנה ואין ברצוננו לגור בתוך את בנייה. בתודה מראש על העזרה

    • פגיעה בזכות שכירות
      עו"ד זהר ארד | 12/02/2009 19:51

      שמואל שלום, הנושא מורכב מעט ובכל מקרה אין באפשרותנו לייעץ לך כיצד עליך לפעול מול בעלי הדירה, שכן הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי. בכדי לא להשיבך ריקם, אציין מספר דברים. ראשית, יש לעיין בהוראות הסכם השכירות ולבדוק האם הוא מתייחס לסוגיה מעין זו ו/או לסוגיה של אפשרות לפינוי מוקדם של הדירה על פי דרישת המשכיר. ככל שאין למשכיר זכות חוזית לדרוש את פינוי הדירה לפי תום תקופת השכירות, הרי שהוא לא יכול לדרוש זאת מכם. בנוסף, הרחבת הדירה תפגע בזכות השכירות שלכם ובאפשרותכם לעשות שימוש ראוי בדירה למגורים, ועל כן, לעניות דעתי, תוכלו להתנגד לבניה כל עוד יש לכם זכות שכירות (עד תום תקופת השכירות). אם לא ילך בהבנה רצוי לפנות ליעוץ משפטי אישי. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד