ערבות חוק מכר

  • תשלום עבור ערבות בנקאית לפני חוק מכר
    אבנר | 12/02/2009 09:39

    חתמתי על חוזה (דירה חדשה) בחודש דצמבר 2006. כעת אני נמצא בשלב שלפני תשלום אחרון לפני קבלת מפתח ולכן שאלתי היא: הקבלן מחייב אותי בעלות הערבויות הבנקאיות שהוצאו עבורי כ 1.5% לשנה מסכום הערבות + מעמ. סכום שמגיע לאלפי שקלים (בגלל מחיר הדירה וגם כבר שהערביות נמצאות אצלי יותר משנתיים). בחוזה המכר נכתב כי ההוצאות יחולו על הקונה אלא אם סוכם אחרת. בעיון בחוק המכר שמצאתי ברשת נאמר בסעיף 3 כי "כל תשלומי העמלות וההוצאות הכרוכות בהבטחת כספי הקונה, לפי חוק זה (להלן - ההוצאות) יחולו על המוכר". אינני עו"ד ואינני מתמצא כלל בחוק אך מצאתי כי חוק זה הוא חוק קוגנטי ואם יש התנייה חוזית תגבר הוראת החוק ותבוטל ההתנייה החוזית. שאלות: האם באמת על הקבלן לשלם את עמלת הערבות בצורה חד משמעית לפי החוק. אם לא אזי אצטרך לשלם. אם כן מה עלי לעשות או כיצד עלי לפעול. תודה, אבנר.

    • ערבות חוק מכר
      עו"ד זהר ארד | 12/02/2009 10:22

      אבנר שלום, החוק אכן קוגנטי וסעיף 3א.(א) לחוק אכן מטיל את עלות הערבות הבנקאית על המוכר. אך אם תמשיך לקרוא תראה שסעיף קטן ב' קובע, כדלקמן : "(ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו, אם על פי חוזה המכר על המוכר לשלם את ההוצאות בשביל הקונה, והמבטח או נותן הערבות הבנקאית, לפי הענין, הוציא קבלה על שם הקונה." עליך לבדוק האם תנאי הסייג מתקיימים במקרה שלך. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • תודה על התשובה. שאלת המשך:
        אבנר | 12/02/2009 10:34

        תודה על התשובה המהירה. אם אני מבין את סעיף ב'. אזי אם הבנק המלווה (הוא ולא הקבלן) לא הוציא קבלה על שמי (דהיינו נתן קבלות לקבלן ועל שמו, אם בכלל) אזי סעיף א' הוא הקובע. בכל מקרה אני לא קבלתי שום קבלה מהבנק המלווה את כל התשלומים שילמתי לקבלן עצמו וקיבלתי קבלה מהקבלן עצמו (לא מהמבטח או נותן הערבות). זאת אומרת שעליו לשלם את הערבות?

        • כן. תפנה אותו להוראות החוק.  לת
          עו"ד זהר ארד | 12/02/2009 10:48