אתה צריך לבדוק את ההחלטה שהתקבלה

  • שיפוץ
    ללה | 11/02/2009 17:49

    האם אני חייב לשלם על הריסת מדרגות ריצוף ושיש על הכנת פיר בחדר מדרגות לשם התקנת מעלית למרות שלא היצבעתי להתקנת מעלית ולא סוכם איתי אחרת בקיצור שינוי מבנה בחדר המדרגות החוק אומר המצביעים להתקנת המעלית ישאוו בתקנתה אז מאיפה חוק שעלי לשלם בגים הריסת המדרגות הקיימות על קיצוף ושיש

    • אתה צריך לבדוק את ההחלטה שהתקבלה  לת
      עו"ד זהר ארד | 11/02/2009 18:13

      • שיפוץ
        ללה | 13/02/2009 01:07

        איתי לא הוסכם על כלום ולא הוחלט איתי על כלום כול הנעשה הוא עקב התקנת המעלית ושוב השאלה שלי האם יש חוק שאומר שאני אמור לשלם על הריסת המדרגות ריצוף חיפיו שיש אלי בכלל לא יתיחסו עשו הצבעה מי שהיסכים היסכים ובסוף אומרים שאני ישלם על שיפוץ לא חתמתי לא ריתי פרוטוקול לא חוזה שום כלום

        • התקנת מעלית בבניין משותף
          עו"ד זהר ארד | 14/02/2009 18:51

          חוק המקרקעין קובע כי בעלי דירות שבבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף, רשאים להחליט באסיפה הכללית על התקנת מעלית ברכוש המשותף, בתנאי שניתן לקבל היתר בניה ובתנאי שניתן להתקין את המעלית באופן שלא יהיה בו כדי לגרום פגיעה מהותית בדירות האחרות ו/או ברכוש המשותף ושאו בחזות הבניין. עוד קובע החוק, כי בעלי הדירות המחליטים על התקנת המעלית ישאו בהוצאות התקנתה. יוצא איפוא, שעל פי הוראות החוק אינך חייב להשתתף בהוצאות ההתקנה. יחד עם זאת, החוק קובע כי אין בהוראותיו כדי לגרוע מהוראות מיוחדות בתקנון מוסכם לעניין התקנת מעלית ועל כן רצוי כי תבדוק האם ישנן בתקנות הוראות מיוחדות כאמור. בברכה, זהר ארד, עו"ד

          • שיפוץ
            ללה | 15/02/2009 03:11

            שלום גם אם החוק קובע שאין בהוראותיו כדי לגרוע מהוראות מיוחדות בתקנון מוסכם עדין יש צדק לא יתכן שלא חתמתי לא הסכמתי לא הצבעתי ומרות שתבעו אותי במקרקין היא קבעה שבמידה וארצה להשתמש במעלית אני ישלם על ההוצאות וזה בסדר מיצי אין לי צורך במעלית ובנוסף גם פטרה אותי מאחזקה כי הם אמרו שהם לא דורשים בעד ההחזקה ובנוגע לשיפוץ כמו שהם טענו הם לא הביאו קבלות ולא שמעתי על תביעה בגין הריסת מדרגות פיר שיש ריצוף מרבית התביעות הם לגבי שימוש במעלית מה שאני לא עושה בשורה התחתונה הכול לא חוקי אין קבלות לאף דייר זה שייזם את הפרוייקט לא מראה חוזה פרוטוקול וקבלות אז אני ישלם גם אם אני רוצה