לך למינהל, קח לך חודשיים ספר.

  • תיקון והארכת חכירה
    קונה דירה | 28/01/2009 16:05

    אני מעוניין לקנות דירה שהזכויות של המוכר בה הן זכויות חכירה, והבעלות של הדירה והבניין היא של חברת גוש חלקה בע"מ שבבעלות כל הדיירים אשר מחכירה את הדירות לדיירים. העניין הוא שמדובר בחכירה ל99 שנים בלבד משנות ה-60 ולכן אני רוצה להאריך את החכירה של המוכרים לפני הרכישה ל999 שנים וללא הגבלה בהעברה וירושה. האם ניתן לעשות זאת? מה דרוש על מנת לעשות זאת? וכמה זמן זה לוקח? האם דרושים אישורי מיסים?

    • לך למינהל, קח לך חודשיים ספר.
      אלכסנדר | 28/01/2009 17:11

      אצלו הפתרונים.

      • לא מדובר בחכירה מהמינהל אלא של חברת גוש חלקה בע"מ  לת
        קונה דירה | 28/01/2009 17:36

    • חברת גוש חלקה
      עו"ד זהר ארד | 29/01/2009 13:07

      הדרך הטובה ביותר היא להפטר כליל מהצרה הזאת שנקראת "חברת גוש חלקה" ולרשום בית משותף. לגבי הארכת תקופת חכירה, ברוב המקרים הבעיה העיקרית היא שהחברה כבר מחוקה ואין מי שיכול לחתום ולהתחייב בשמה. בכל מקרה, רצוי שעו"ד המתמחה במקרקעין ייצג אותך בהליך הרכישה ויבחן את העסקה הספציפית כנדרש.