שכירות מהוונת

  • שכירות מהוונת
    רמי | 28/01/2009 14:26

    שלום: מה זה שכירות מהוונת? הוצאתי נסח טאבו לגבי הבית שלי. רשום שהבעלים של הבית היא רשות הפיתוח. אני חוכר. שכירות מהוונת. תאריך סיום 31/02/2022. האם ב2022 -עוד 13 שנה הבית כבר לא שלי? האם אפשר למכור את הבית היום. האם הוא שווה פחות בגלל שאין לי בעלות אלא רק שכירות מהוונת עד 2022. יש לכם אחלה פורום.

    • שכירות מהוונת
      אור | 28/01/2009 14:44

      קרקעות של רשות הפיתוח מנוהלות במינהל מקרקעי ישראל. חכירה היא על הקרקע ולא על הבית. את הבית אתה יכול למכור, לא את הקרקע כי היא של המינהל, ואז לא תשלם דמי הסכמה כי אתה מהוון. זה אחד היתרונות. הבית לא שווה פחות, אלא אם אתה משווה אותו לבית שהוקם על קרקע פרטית ולא של המינהל. ההיוון נועד, בין היתר, לצמצם למינהל עלויות גבייה וחיכוך עם החוכרים. לכן, מי שלא הסכים להיוון, יקבל אותו בהיוון רעיוני (כי הוא כנראה לא הבין שהוא מקבל הטבה). שכירות מהוונת היא שבמקום לשלם למינהל דמי חכירה שנתיים עד שנת 2022 (בחוזה שלך), הם כאילו עושים לך הנחה על מזומן. במקום תשלומים - תשלם היום מהוון. הנחה לפי ריבית שהם קובעים. תלוי במגזר בו אתה נמצא. יכול להיות שלא הסכמת להיוון והם פועלים בצורה של היוון רעיוני - כלומר - אתה תמשיך לשלם דמי חכירה, אבל במינהל זה ייחשב כדמי היוון ובעוד מספר שנים בודדות תפסיק לשלם (כי בעצם כיסית את הסכום המהוון).

      • לרמי ואור
        אלכסנדר | 28/01/2009 17:09

        רמי בעיקרון צודק. קרקע שהיא לא רשומה, היינו במינהל, היא שווה פחות מקרקרע רשומה, על אף שאין הגיון בדבר. הרציונאל אומר שברגע שהקרקע נרשמת אזי יש לה תוקף קנייני ולא רק מדיני חיובים כמו קרקע שאינה רשומה.

        • לאלכסנדר
          אור | 28/01/2009 22:00

          או שאני לא הבנתי או שאתה לא הבנת. בעלות של רשות פיתוח זה נכס שמנוהל במינהל (היינו - רשום במינהל). הוא שאל אם הבית שווה פחות. אז עניתי שהבית שווה פחות מבית אשר הקרקע שלו פרטית ולא בניהול המינהל.

          • לאלכסנדר
            אאלה | 31/01/2009 17:43

            בית המנוהל ששייך לרשות הפיתוח - הינו בית הרשום! בטאבו - בשורת הבעלות ירשם "רשות הפיתוח". מינהל מקרקעי ישראל הוא הגוף אשר מנהל את הנכסים הללו יחד עם קרעות המדינה וקק"ל. הבעיה היא - שאולי זו דירה שמצויה בבניין שטרם הפך לבית משותף - אז אין לדירה תת חלקה משלה - אז מקיים מינהל מקרקעי ישראל - זכויותיו של החוכר רשומות אז במינהל - לכשירשם הבית כבית משותף - יהיה הרישום בטאבו: בעלים - רשות הפיתוח חוכר אלי ישראלי מס תת החלקה 99484384/98458