פרטים בבקשה

  • ביטול משכנתא ישנה מאוד
    דניאלה | 28/01/2009 11:25

    שלום, אמא שלי קנתה דירה ברמת גן בשנת 1962. היא מתגוררת בדירה עד היום. הדירה עלתה אז 7000 לירות מתוכם לקחה אמא שלי הלוואה של 1200 לירות מהקבלן שמכר את הבית לאמא שלי. אמא שלי שילמה את ההלוואה עוד אז בשנת 1962 ומאז שכחה מהנושא. היום התברר שיש משכנתא משנת 1962 על הדירה. המשכנתא היא על 1200 לירות (אותו סכום של ההלוואה). הבעיה הגדולה היא שהחברה שמכרה את הדירה לא קיימת (התקשרתי לרשם החברות- הם אמרו שהחברה מחוקה משנת 1978). שאלתי- האם אני יכולה לתבוע חברה לא קיימת ולבקש מהם שיורידו ויבטלו את המשכנתא? היום 1200 לירות שוות אולי 10 ש"ח (נכון?) אין לי בעיה לשלם לחברה שלא קיימת 10 ש"ח ולבטל את המשכנתא. לצערי- אין לאמא שלי מסמכים בנושא בכלל. אנא עזרתך. תודה. דניאלה.

    • פרטים בבקשה
      י. צנטיקן | 28/01/2009 12:12

      דניאלה שלום, מה זאת אומרת "היום התברר לך"? מה קרה מאז 1962? אם המשכתנא רשומה אצל החברה המחוקה, תפני שוב לרשם החברות שיוציא לך מסמך שמאשר את הדבר. ולמי מהצדדים, בנקים, מרשם המקרקעין שחפץ בכך - הוא בוודאי שיאמר לך מה לעשות.

      • זה לא כל כך פשוט
        עו"ד זהר ארד | 28/01/2009 16:53

        ככל שהחברה אכן מחוקה, יתכן שיהיה צורך "להחיות" אותה. הדבר אינו פשוט וכרוך בעלויות לא מבוטלות. מומלץ לפנות ליעוץ משפטי אישי.

        • ואם רוצים לשלם את המשכנתא- שאלה לעו"ד ארד
          דניאלה | 29/01/2009 10:49

          עו"ד זהר ארד שלום- נניח והכל נכון- עדיין נניח ואני רוצה לשלם 1500 לירות. אין בעיה לשלם. זה בערך 10 שקלים (האם אני צודקת?). אין כבר דבר כזה לירות. הבעיה שאין למי לשלם ואין עם מי לדבר.

          • המשך תשובה
            עו"ד זהר ארד | 29/01/2009 12:29

            שוב אני אומר, זה לא כל כך פשוט. ראשית, צריך להסתכל על החוב (ככל שקיים בכלל) במונחים של היום. זה לא בהכרח 10 שקלים (סביר שהרבה הרבה יותר). לשם כך צריך לבדוק, בין היתר, את מסמכי ההלוואה. שנית, גם אם אין חוב, צריך החלטה שיפוטית הצהרתית שאין חוב בכדי שרשם המקרקעין יסכים למחוק את רישום המשכנתא. אפשר אולי לנסות לפנות לרשם המקרקעין בבקשה להפקיד את החוב בלשכה כנגד מחיקת המשכנתא. ישנה סמכות כזאת בחוק המקרעין, אך הסעיף דן במקרים שבעל המשכנתא מסרב לקבל את יתרת החוב. אני סבור שרצוי לפנות ליעוץ משפטי אישי בעניין. בברכה, זהר ארד, עו"ד הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין