שכירות בין קרובי משפחה

  • חוזה אב-בן
    אורי | 24/01/2009 22:45

    אבי התכוון לתת לי דירה בבעלותו לצורך מגורים לאחר חזרתי מחו"ל. בכוונתי היה לשלם לו כדמי שכירות - כמובן נמוכים יותר מן הנמצא בשוק - אך לשם חזרתי אף הוציא את הדיירות הקודמות משם. בעקבות סכסוך עמו מבקש הוא ממני לחתום על חוזה - אותו חוזה קבוע שהיה עם דיירותיו הקודמות - הסכם שכירות לא מוגנת. אין ברצוני לחתום לאחר שהוא ביטל אפשרות שכזו לפני כן כשאני אפילו הצעתי לעשות זאת אך הוא הסתפק בתצהיר מול הרשויות (לצורך גן לבני, המכס וכולי). מהי דעתך? האם עלי לחתום למרות שהוא ביטל אפשרות שכזו לפני כן? האם יש בכלל תוקף לחוזה שכזה בין בני משפחה מקרבה ראשונה?? אינסוף תודות!

    • שכירות בין קרובי משפחה
      | עו"ד שרון עזרא | 25/01/2009 10:01

      שלום רב, אין מניעה לחתום על הסכם שכירות בין קרובי משפחה. ואולם, הבעיה שלך היא יותר עמוקה- כיצד אתה מבטיח את זכויותיך הקנייניות בדירה? על פניו, אביך איננו חייב לתת לך את דירתו כמתנה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה רבה ו..
        אורי | 28/01/2009 19:23

        האם במידה ולא אחתום על חוזה עמו יש לי זכויות נוספות על הדירה או אין כל הבדל? האם "הסכם שכירות בלתי מוגנת" יוריד ממני כל זכות ואחי יקבל זכויות נוספות בעתיד? ראיתי לדוגמא שמשרד השיכון לא נותן כל זכויות בעזרת תשלום שכר דירה במידה והדירה רשומה על שם קרוב משפחה מקרבה ראשונה ולכן חשבתי שגם אין כל ערך גם לחוזה שכזה. שאלה לי נוספת שפחות קשורה ואולי אפילו טפשית לכאורה - האם יפוי כח עובר בירושה (לחשבון בנק וכולי)? אינסוף תודות!