עליך לבדוק האם יש לעו"ד יפוי כח בלתי חוזר לחתום בשמו

  • אין אפשרות לממש את צווא לדירה
    irinakem | 17/01/2009 02:13

    שלום רב, קוראים לי רומן. אני פונה אליכם עם בעייה הבאה: אמא שלי ז"ל בשנת 93 קנתה דירה ולקחה משכנתא עם הטבה לעולים חדשים. עו"ד שעבד איתה הציע לה לצרף עוד מישוה לעיסקה כדי לקבל הטבה נוספת למשכנתא. אז חלק מהמשכנתא נלקחה ידי אמא שלי וחלק על ידי מישהו אחר שהוא גם היה עולה חדש. מה שגם נעשה שבטאבו רשמו 50% על אמא שלי ו-50% מהדירה על בן אדם שעזר לה. עו"ד שעבד עם אמא שלי גם עשה יפוי כח מיוחד שלפיו בן אדם שעזר לאמא נותן לה אפשרות לעשות כל הפעולות עם הדירה שהיא קנתה. במשך שנים כל התשלומים של משכנתא שילמה רק אמא שלי ובן אדם שעזר לה עזב את ישראל ואין לו כאן קרובי משפחה. בשנת 2004 אמא שלי נפרתה וחלק מהמשכנתא שהיא לקחה על שמה סולק. חלק אחר שנלקח על ידי בן אדם שעזר לה עבר אלי ואני משלם כל חודש את התשלומים. בשנת 2005 נגמרה כחכירה כי הבת שבו נמצאת הדירה היה בנוי בשנת 1956. אמא שלי השאירה לי את הדירה לפי צווא, אבל אני לא יכול להירשם בטאבו כי קודם אני צריך להאריך את החכירה. הבעיה שבטאבו רשום בן אדם שאני אפילו לא מכיר אותו והוא גם לא בארץ. כדי להאריך את החכירה גם הוא צריך לחתום על מסמכים ואין לי שום אפשרות למנוא אותו. השאלה מה עלי לעשות במקרה הזה? איך אפשרו להאריך את החכירה? האם אני יכול להוכיח שבן אדם הזה אף פעם לא שילם משכנתא וגם לא קשור לדירה הזאת? איך אפשר להוריך אותו מנסח טאבו?האם יפוי כח מיוחד של קיבלה אמא שלי יכול להשפיע על משהו? תודה מראש

    • עליך לבדוק האם יש לעו"ד יפוי כח בלתי חוזר לחתום בשמו  לת
      עו"ד זהר ארד | 17/01/2009 10:44

      • לאחר בדיקה נוספת - לא קיים יפוי כח בלתי חוזר
        irinakem | 19/01/2009 17:29

        בדקנו את הנושא, לא קיים יפוי כח בלתי חוזר, רק יפוי כח מיוחד. מה אפשר לעשות במקרה הזה? תודה מראש

        • המשך תשובה
          | עו"ד שרון עזרא | 19/01/2009 18:05

          אנא פנה לייעוץ אישי, בצירוף המסמכים שקיימים בידך. הבעיה מורכבת מידי לדיון בפורום. תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי, ללא תשלום. בברכה, שרון עזרא, עו"ד