חוזה שהסתבך

  • חוזה מכר שהסתבך
    יונתן. | 15/01/2009 22:45

    שלום לעו"ד. קניתי דירה,בחוזה תשלום ראשון ושני בבמזומן ותשלום אחרון מהוה תשלום על משכתאא של המוכר.קיבלתי מפתחות לאחר התשלום השני ,העברתי חשמל ומים על שמי,גם העברתי ארנונה והסיכום היה שלאחר שבועיים אנו מכסים את המשכנתא ומעבירים את הטאבו , עקב בעיות של המוכר עם הבנק המשכנתא עוד לא שולמה למרות בקשותי הרבות לסגור את הנושא. אני רודף אחר בעל הבית כבר 9 חודשים. לא גרתי יום אחד בדירה והיא ריקה .מכיון שאיני יודע מה יהי ה בסוף עם הדירה. שאלתי : מי חיב לשלם ארנונה ומיסי ועד בית על הדירה,? אני או המוכר שכן זה לא עבר על שמי בטאבו? איני מוכן לשלם את הפרשי השער הדולרי.בחוזה רשום הסכום האחרון בדולרים ולא בשקלים .המשכנתא היא על סך של 100000 דולר והפרש השער מהתאריך שבו הייתי אמור לשלם ועד עכשיו הוא כ70.000 ש"ח .מה החוק אומר,האם אני צריך לשלם את הפרש השער שכן הפרת החוזה באה מצידו של המוכר!!!!. עורך הדין משותף לשנינו בעסקת מכר זו אומר שהמוכר כובל את ידיו מלסיים את העסקא. נגרמו לי הפסדים שכן הוצאתי את הכסף בזמן כדי לבצע את התשלום האחרון ,איני גר בדירה, ועד הבית רוצה ממני כסך, אודה לתשובתך.

    • חוזה שהסתבך
      עו"ד זהר ארד | 16/01/2009 19:44

      יונתן שלום, את התשובות לכל השאלות שלך יש לחפש בהוראות חוזה המכר שנחתם ביניכם. לפי התיאורים שלך נראה שעל פניו המוכר הפר את ההסכם, ועל כן מומלץ כי תפנה לעו"ד אחר שייצג רק את האינטרסים שלך, שילמד את הנושא וייעץ לך מה הסעדים העומדים לזכותך על פי החוזה ועל פי כל דין. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד