לא יכולה (מבלי להחשף לתביעה מצד המתווך)

  • האם ישנו זמן מוגבל להסכם תיווך
    צאלה | 14/01/2009 12:03

    חתמתי חוזה תיווך, ראיתי את הדירה ולאחר מכן מצאתי אותה ברשת ע"י פרסום פרטי, האם אני יוכולה לבטל את החוזה? ולאחר מכן לבצע חוזה עם בעל הדירה באופן פרטי ללא צורך בתשלום דמי תיווך או עילה לתביעת דמי תיווך מצד המתווך? בקיצור כיצד אני יכולה להתנער מהמתווך ולרכוש את הדירה באופן פרטי?

    • לא יכולה (מבלי להחשף לתביעה מצד המתווך)  לת
      עו"ד זהר ארד | 14/01/2009 12:41

      • האם אין פירצה? אני זקוקה לתשובה דחוף תודה...
        צאלה | 14/01/2009 12:46

        ואם אני טוענת בפניו כי איני מעוניינת בשירותיו, ולאחר חודש מחדשת חיפוש ויוצרת קשר באופן פרטי עם בעל הדירה לאחר חודש ורוכשת את הדירה? גם אז הוא הוא יכול לתבוע אותי?

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 14/01/2009 12:56

          לצערי, או יותר נכון לצערך, אין פירצה בחוק. התנערות מהמתווך ומניעה מהמתווך מלהשלים את שירות התיווך שהחל לתת לך, תתפרש כחוסר תום לב מצידך. במקרה כזה, ככל שהמתווך יגיש תביעה כנגדך, סיכוייו לזכות גבוהים.