פטור נכס ריק

  • פטור מנכס ריק
    צבי | 14/01/2009 10:25

    בס"ד שלום וברכה! ישנה בבעלותי דירה, אשר עומדת ריקה כרגע עד שאמצא שוכרים, פניתי למועצה לבקש פטור מנכס ריק - ומנהלת הגביה טוענת שהנוסח בחוק הינו 'שהמועצה רשאית [!!] לתת את הפטור הזה', ולפיכך המועצה הזו החליטה לא לתת את הפטור הזה. האם זה נכון? האם מותר להם לא לתת לי את הפטור? האם יש בכול זאת תעריף מוזל לדירה ריקה? אם הם לא רשאים לבטל את הפטור - מה עלי לעשות כדי לקבל את הפטור? תודה רבה ויישר כוח!! צבי

    • פטור נכס ריק
      עו"ד זהר ארד | 14/01/2009 11:15

      עירייה היא רשות מינהלית ואינה יכולה לפעול באופן שרירותי. ישנה וודאי סיבה או נימוק לסירוב למתן פטור נכס ריק, וזאת לא פרטתת בשאלתך.

      • פטור מנכס ריק - המשך
        צבי | 14/01/2009 12:04

        בס"ד כתבתי: שהמנהלת גביה של אותה המועצה אמרה לי שכתוב בנוסח של החוק ש"המועצה ר-ש-א-י-ת לתת את הפטור הזה".. לפיכך המועצה החליטה שאם זה נתון להחלטתה האם לתת או לא, אז היא רשאית לא לתת.. בכל אופן אותה מנהלת גביה במועצה אמרה לי שזה הנוסח בחוק, האם ידוע לך אם זה נכון או לא, האם ידוע לך אם זה אפשרי מבחינתם לא לתת? ומה אפשר לעשות בנידון? שוב תודה! אדר

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 14/01/2009 12:40

          להלן הוראת החוק, לעיונך: 13. (א) מועצה רשאית לקבוע הנחה בשיעור כמפורט להלן, למחזיק של בנין ריק שאין משתמשים בו במשך תקופה מצטברת, כמפורט להלן: (1) עד 6 חודשים – עד 100%; (2) מהחודש ה-7 עד החודש ה-12 – עד 66.66%; (3) מהחודש ה-13 עד החודש ה-36 – עד 50%. (ב) תחילת חישוב התקופה המצטברת הנזכרת בתקנת משנה (א) תהא ביום תחילתה של תקנה זו. (ג) הנחה כאמור בתקנת משנה (א) תינתן לתקופה המצטברת הנזכרת בפסקאות שבה (להלן – התקופה המצטברת), משך תקופת בעלותו של אדם בבנין, וכל עוד לא שונתה הבעלות בו; להוכחת היותו של הבנין בנין ריק שאין משתמשים בו, כאמור בתקנה 12 ובתקנת משנה (א), ימציא המחזיק בבנין ראיות על פי הוראות המועצה. (ד) במנין התקופה המצטברת לא תובא בחשבון תקופה הפחותה משלושים ימים שבה עמד הבנין ריק ברציפות. (ה) נעשה שימשו מחדש בנכס שמחזיק בו היה זכאי להנחה על פי תקנות משנה (א) עד (ד), יודיע על כך המחזיק או בעל הנכס לרשות המקומית, בדרך שתורה הרשות המקומית, 7 ימים בטרם נעשה שימוש מחדש בנכס; לא ניתנה הודעה כאמור, רשאית הרשות המקומית לבטל הנחה שניתנה על פי תקנה זו לתקופה הרצופה האחרונה שבה עמד הבנין ריק, אם ההנחה ניתנה לאותו מחזיר אשר עשה שימוש מחדש בנכס, או לבעל הנכס.

          • המשך תמיהה
            צבי | 14/01/2009 13:04

            אז לפי החוק - האם לפי ידיעתך מותר למועצה להחליט שלא לתת את הפטור? האם יש מישהו מוסמך בנושא זה שאפשר להתייעץ איתו?

            • המשך תשובה
              עו"ד זהר ארד | 14/01/2009 17:49

              כפי שכתבתי, הרשות יכולה שלא ליתן את הפטור אך מאחר ומדובר ברשות מינהלית, היא אינה יכולה לעשות זאת באופן שרירותי וסתמי - רק בגלל שהיא "רשאית". יש לבדוק מי קיבל את ההחלטה? האם המועצה? מדוע? האם מדובר בהמחלטה גורפת? מה היו השיקולים וכיו"ב.

              • הרחבת השאלה והפרטים
                צבי | 14/01/2009 23:08

                בס"ד תודה על התשובות עד כה! אך האירו את עייני שלא ניסחתי מספיק ברור את השאלה, והחסרתי פרטים, אז ברשותך אני רוצה לחזור ולשאול: מדובר במועצה של זיכרון יעקב, מנהלת הגביה שם אמרה לי שמכיוון שהם רשאים לתת את הפטור אבל לא חייבים לתת אותו, הם החליטו שהם לא מעניקים 'פטור נכס ריק' לא-ף א-ח-ד, ולדבריה זה כך כבר 10 שנים. האם זה חוקי? ואם לא - אז מה אפשר לעשות? ואם כן - האם אמור להיות תעריף מוזל לנכס ריק? שוב תודה רבה והרבה הערכה צבי

                • תשובה אחרונה בהחלט בעניין זה
                  עו"ד זהר ארד | 15/01/2009 10:22

                  בכדי לבחון את חוקיות ההחלטה יש ללמוד את הנושא ולערוך בירור מקיף של אופן קבלת ההחלטה במועצה, המניעים, הנימוקים וכיו"ב. הדברים צריכים להיות מתועדים בכתב (פרוטוקולים וכדומה). יש לבחון האם ההחלטה התקבל כדין, האם הנסיבות שהובילו להחלטה עדיין קיימים, השתנו וכיו"ב. ככל שיימצא שמשהו אינו כשורה, ישנה אפשרות להגיש עתירה מינהלית (מיני בג"ץ) לבית משפט מחוזי. להמשך טיפול ובירורים מומלץ לשכור עו"ד שיבחן את הסוגיה לעומקה. זאת כמובן לא ניתן לעשות במסגרת פורום זה או אחר. בהצלחה.

                  • תודה רבה על הכול! מאוד מעריך זאת..  לת
                    צבי | 15/01/2009 11:17