היטל השבחה והפטורים

  • היטל השבחה והפטור
    נולי | 08/01/2009 15:00

    שלום, רציתי לבקש הבהרה בנושא היטל השבחה האם בכל מקרה של מכירת נכס צריך לשלם היטל השבחה ? בהנחה שלא נעשה דבר להשבחת הנכס , האם צריך לבקש פטור להיטל לצורך רישום בטאבו ?

    • היטל השבחה והפטורים
      יעקב הלוי שמאי מקרקע | 08/01/2009 18:37

      נולי ערב טוב בראשית דברי אסביר בכמה מילים אודות היטל השבחה. היטל השבחה, הינו היטל על השבחה שנוצרת עקב השבחתו של מקרקעין בעקבות אישור תוכנית שחלה על המקרקעין. לדוגמה, נניח שיש לנו חלקה שגודלה דונם (1000 מ"ר) באיזור תל אביב ועד לפי 30 יום היה מותר לבנות על החלקה 1000 מ"ר למגורים בבניין בן 4 קומות ועד 10 יחידות דיור. לפני 30 יום אושרה תוכנית חדשה ( שוועדת התכנון והבניה יזמה) שמתירה לבנות על החלקה 2000 מ"ר למגורים עד 8 קומות ועד 20 יחידות דיור. ההפרש בין מצב קודם של החלקה למצב החדש : 1000 מ"ר למגורים+ 10 יחידות דיור + 4 קומות. מהדוגמה שנתתי אפשר ללמוד אפי' שבעלי הקרקע לא יזמו את התוכנית החדשה, היות והתוכנית החדשה השביחה את החלקה, נוצרת חבות בהיטל השבחה על החלקה. ( על החלק שהשבח בלבד) תשלום ההיטל יכול להיות בשלושה מועדים. 1. במידה וועדת התכנון והבניה עשתה לוח שומה על התוכנית החדשה. 2. במידה ובעל החלקה מבקש היתר בניה על זכוית הבניה הנובעות מהתוכנית המשביחה. 3. במידה ובעל החלקה מוכר את חלקו בחלקה. לשאלתך עבור פטורים מהיטל השבחה. יש פטורים והרבה. צריך לבדוק כל מקרה לגופו וחסרים הרבה פרטים בכדי לתת ך תשובה על שאלתך בכל זאת אני מייעץ לך להתיעץ עם שמאי מקרקעין שזה מקצועו ועל זה סמכותו. \ יעקב הלוי, אלון לין, חדרה

    • היטל השבחה
      עו"ד שרון עזרא | 11/01/2009 10:32

      אכן, היטל השבחה נגבה במקרה של מכירת דירה ולא רק בעת בניה-לפי המוקדם. בברכה, שרון עזרא, עו"ד