שוכר בעייתי

  • הוצאת שוכר שמפר הפרות יסודיות
    עתליה | 06/01/2009 05:10

    בהמשך לשאלותי הקודמות.... תאריך סיום החוזה מול השוכר הבעייתי הוא 31.1.09 הוא מצידו הודיע שאין לו כוונה לצאת אחרי שורת הפרות יסודיות, החודש הוא עדיין לא העביר שכ"ד ויש לנו תחושה שגם לא יעשה זאת. לפי אחד האיומים שלו כלפינו, אנחנו חייבים לו כסף על הריצוף שבצע ללא רשותנו וכך הוא מנסה להתקזז איתנו. עורך הדין שלנו רוצה להמתין עד לסוף החודש כדי להוציא נגדו צו פינוי, היות שלדבריו העו"ד החוזה עדיין בתוקף. לטעמי, לאור שורת ההפרות , שמדברות על יציאה מיידית (וכך גם כתבתנו לו ) אין טעם לחכות ואנו רק מבזבזים זמן יקר. מה נכון לעשות ?

    • שוכר בעייתי
      עו"ד זהר ארד | 06/01/2009 11:42

      עתליה שלום, כעקרון, ניתן לפעול לביטול החוזה בצורה משפטית מקובלת (משלוח הודעת ביטול מפורטת, מתן זמן סביר לפינוי או תיקון ההפרה וכדומה). לאחר שהביטול יכנס לתוקף, ניתן להגיש תביעת פינוי. יחד עם זאת, לאור העובדה שהחוזה מסתיים ממילא בסוף החודש, צודק לדעתי עורך דינכם שיעץ לכם להמתין לסיום החוזה. בברכה, זהר ארד, עו"ד