קרקע מולק וקרקע מירי

  • מה זה סוג מקרקעין מולק? ומה זה סוג מקרקעין מירי?
    מישהו | 05/01/2009 17:15

    תודה למשיבים

    • קרקע מולק וקרקע מירי
      סיגלית ש. עו"ד | 05/01/2009 19:51

      בחיפוש פשוט בגוגל של המילים: קרקע מולק מירי תמצא מיד פסקי דין רבים שבהם יש הסבר מפורט טמאיר עיניים מה ההבדלים בין סוגי הקרקעות כשמן מהתקופה העותמאנית. רק בקריאה מעמיקה של פס"ד תדע את ההבדל והוא מאד חשוב. עוד ראה בוןיקיפדיה: "התחיקה העות'מאנית קבעה כי: "זכויות לקרקע תהיינה רשומות במשרד ממשלתי" ובלי רישום אסור להחזיק בקרקע. עם זאת נקבעו גם סייגים בסוגי הקרקעות הבאים: "מולק" - בבעלות מלאה של הפרט - מאגר מגרשי הבנייה בכפרים ובערים - נקבע שיש "התיישנות" אחרי 15 שנה - כלומר מי שמחזיק בשטח 15 שנה מוגן בפני כל אחד ואחד. "מירי" - בבעלות מדינה - בסביבות הערים - לפי ההגדרה משנת 1858 :"כל האדמות עד למרחק של שניים וחצי ק"מ מהבית האחרון בכפר או בעיר". - נקבע יש התיישנות אחרי עשר שנים - לא ניתן בעל הקרקע לפינוי והוא זכאי לבקש כי היא תרשם על שמו. "מואת" או מתה - קרקע שהייתה שוממה בשנת 1858 ורחוקה מהעיר או מהכפר באותה עת. רוכש זכויות מי שהחיה אותה ברישיון מאת פקיד הטאבו. בשנת 1921 שונתה ההוראה ואסור היה להחזיק באדמה זו בלי רישיון". שים לב, שקרקע מירי היא מעין "הקדש" מטעם הואקף (מפורט ע"כ רבות בפסיקה.

      • תיקון - קרקע מוקופה היא קרקע הקדש
        סיגלית ש. עו"ד | 05/01/2009 19:56

        מוקופה מלשון ווקף. מירי מלשון "אמיר", קרקע הסולטן. מולק - בבעלות פרטית. וכן הלאה. מאד כדאי לקרוא פסד,ים. כי ההסבר הנ"ל על קצה קצהו של המזלג.

        • כלומר אם ברשות אבי ז"ל י יש קרקע שרשומה
          מישהו | 06/01/2009 00:57

          בטאבו כמירי האים אני כיורש אינו זכאי לממש אותה ? הקרקע נקנתה עם פרצלציה וחולקה להמון מגרשים נקנתה ב1935-האים היורש יכול לממש אותה ?כיום כנראה מעובדת ע"י חקלאים לא כל כך ברור לי מה מעמד הקרקע

          • קרקע מירי בהורשה
            עזרה לזולת | 06/01/2009 11:07

            יש בחוק הירושה בדיוק סעיף שמתייחס לסוגיה זו. מס' הסעיף לא זכור לי. לדעתי, בחיפוש מהיר תמצא אותו בקלות

            • קרקע מירי - סעיף 149 לחוק הירושה  לת
              מישהו | 07/01/2009 11:25