תשובה

  • יפוי כח להערת אזהרה בטאבו
    משה | 04/01/2009 21:36

    שלום, אני בתהליכי קניית דירה ונתבקשתי לחתום על יפוי כוח לעו"ד של המוכרים האומר שהוא יכול לבטל הערת אזהרה בטאבו. כתוב שהמסמך הוא בלתי-חוזר וכי יהיה תקף גם אחרי מותי. שאלתי היא האם הע"וד יכול לעשות שימוש מזיק במסמך זה, כמו למשל להעביר את הבית על שמו או משהו כזה?

    • תשובה
      ashit | 04/01/2009 22:55

      משמעו של יפוי כח בלתי חוזר לביטול הערת אזהרה הוא, שכאשר נחתם הסכם מכר ומכוחו נרשמת הערת אזהרה לטובת הקונה, אזי היה והקונה לא ישלים את מלוא התמורה וגם/או יפר את הסכם המכר הפרה יסודית, כהגדרתה של זו בחוזה המכר, אזי יהא זכאי המוכר, באמצעות בא-כוחו לבצע שימוש ביפוי כח בלתי חוזר זה לשם מחיקת הערת האזהרה הנ"ל. בפרקטיקה הרווחת, ביטול הסכם מכר ייעשה לאחר פנייה מסודרת לבית המשפט על מנת שיינתן צו הצהרתי על ביטול הסכם המכר ואז תקום הזכות בידי המוכר לבטל את הערת האזהרה בכפוף להחזר תשלומי התמורה ששולמו עד כה בידי המוכר בקיזוז כספי הפיצוי המוסכם. בכל מקרה, אין יפוי כח זה וגם/או אחר נותן לבא-כוח המוכר האפשרות להעביר את הדירה על-שמו. עורכי הדין אינם עושים דין לעצמם והם אינם בעלי עניין בעיסקת המקרקעין. הם מייצגים את הצדדים ותו לא !