פינוי נדלן

  • ערעור על פס"ד - סילוק יד
    אבישי | 01/01/2009 20:52

    שלום, היום קבלתי בשעה טובה פס"ד לסילוק דייר במסגרת בקשה לפינוי זמני (בצו עשה). הדייר נכנס ב15.09.08 ולא שילם באופן סדיר , ערם עלי ולא הביא כל בטחונות והכניס חיות בניגוד מפורש לתנאים הכתובים כתנאים יסודיים בחוזה. אני הייתי מופתע לטובה עד נדהם שכן הגשתי את התביעה (לבדי- אני בכלל לא עו"ד) ב15.12.08. בהליך של סדר דין מקוצר. הדיון נקבע ל25.12 ואחרי שהנתבע ניסה למשוך זמן והביא אישור מחלה מבוים (הוכחתי זאת לשופט) המשפט נקבע להיום ובפס"ד נקבע שאני יכול להתחיל בהליכי הוצל"פ מהיום!!! כל הכבוד , באמת כל הכבוד לשופט שהבין שיש כאן עסק עם נוכל/רמאי/ ושראה שיש לפתור אותנו מהסבל הרב שעבר עלינו. נקבע שוב1.2.09 הנתבע חייב לפנות את הדירה. כמו כן אם הוצל"פ לא צריכים לתת התרעה של 30 יום או 45 נוספים. (יחי הפרידמנים....) שאלותי הן אלו: 1. אם הנתבע יערער כפי שהבטיח ,מה האגרה שהוא צריך לשלם אם בכלל והאם יכול להקבע דיון ועכוב הליכים לפני הפינוי? 2.כמה יעלה לי הפינוי דרך הוצאה לפועל? 3.האם כדאי לי טכנית לפתוח את התיק לפינוי (כדי שיספרו לי ה30 ימים) ואז אני אוכל לראות אם הוא מפנה בכדי לא לשלם אגרות מיותרות של הליכי פינוי ואולי אם צריך עם שוטרים? תודה רבה מראש, אני חייב לומר שהסתייעתי לא מעט בפורום לקראת המשפט שלי והגשת התביעות ודרך התשובות השגתי מידע רב וחיוני שבהחלט עזר לי במשפט כאדם מן השורה ללא כל רקע משפטי. אבישי

    • פינוי נדלן
      | עו"ד שרון עזרא | 01/01/2009 21:33

      שלום רב, ראשית- ברכותיי על הזכייה לגבי שיעור אגרות- נא לברר דרך אתר בתי המשפט/ מרכז מידע טלפני של בתי המשפט. כעקרון, ניתן לבקש במסגרת הערעור עיכוב הליכים. לא ניתן לפתוח התיק אם טרם הגיע מועד הפינוי ופסק הדין לא קויים. למיטב דיעתגם לפתוח תיק עולה אגרה ואם השוכר יתפנה- חבל על האגרה בברכה, שרון עזרא, עו"ד