השתחררות מיצוג

  • שאלה חשובה
    עו"ד זהיר | 29/12/2008 18:48

    לפני כשנה ביצעתי עסקת מכר "pro-bono" עבור אב ובנו בהעברה ללא תמורה. במסגרת הטיפול נרשמה הערת אזהרה לטובת הרוכש, העסקה דווחה ונשלחו שוברים לתשלום מס רכישה. הואיל ולאחר מס' רב של חודשים ומס' לא מבוטל של הפצרות מצידי לשלם את מס הרכישה הרוכש לא עשה כן, הפסקתי את הטיפול בתיק והעברתי החומר לצדדים (יש לציין באווירה טובה). מאחר והצדדים הם מכריי, ידוע לי כי עד עצם היום הזה העסקה לא הושלמה ומס הרכישה טרם שולם. האם לדעתכם עליי לבצע פעולה כלשהי (דיווח/הודעה) אל מול רשויות מס שבח ו/או כל גורם רלבנטי אחר??? אודה מאוד לתשובתכם.

    • השתחררות מיצוג
      עו"ד זהר ארד | 30/12/2008 12:13

      חבר נכבד, שאלתך אמנם אינה קשורה לפורום אך אשיבך בקצרה. לדעתי עליך לעלות על הכתב בצורה מסודרת (ככל שלא עשית זאת) את השתחררותך/שחרורך מיצוג תוך שלקוחותיך מצהירים בפניך כי ידוע להם כי ישנו חוב לרשויות המס וכי הוסברו להם ההשלכות של אי תשלום החוב (ריביות, קנסות, עיקולים וכד'). במקרה זה אחרויותך היא כלפי לקוחותיך. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • לעו"ד זהר ארד
        עו"ד זהיר | 30/12/2008 20:46

        שאלתי כוונה לסוגיית האחריות שלי למול רשויות מס שבח ולאו דווקא כלפי לקוחותי, ובמובן זה תשובתך סייעה לי. רב תודות! בב"ח, עו"ד זהיר