פינוי שוכר בעייתי

  • התמודדות עם שוכר מתנחל בדירה
    דפני | 29/12/2008 18:34

    לשוכר שלנו היה חוזה לשנה עם אופציה לשנתיים. לאור התנהלותו הודענו לו על סיום החוזה. הוא מבחינתו מתעלם מדרישתנו לצאת ויורה חצים לכל עבר, ממשיך לגור בדירה ולעשות בה כבשלו. כשהיינו איתו בדירה ונוכחנו שהחליף מנעולים, ניסינו בנוכחותו להכניס את המפתחות המקוריים ולשוא, הוא טען שאין לנו כשמשכירים זכות למפתחות (למרות שבחוזה רשום שהחלפת מנעול היא הפרה יסודית ) וכתב לנו מכתב (הוא עו"ד בעצמו) שניסינו להשיג גבול. הבנו שאין לנו ברירה אלא להתמודד איתו בבית משפט, אבל שהחוק היום בעד השוכר לחלוטין. ושאף שופט לא יפסוק להעיף אותו כי הפר הפרות יסודיות של החלפת מנעול, ריצוף , העפת רהיטים וכו'. כי באף אחד מהם אין משום גרימת נזק כספי. האמנם ? הוא החליט שבגלל שהחוזה היה ! לטווח ארוך, אין לנו זכות להעלות את שכר הדירה , למרות שכבר העלנו בשנה השניה ואין לנו זכות בכלל לדרוש ממנו לצאת, כי החוזה הוא לצמיתות. מבחינתו. שנגיד ביי ביי לדירה שלנו ? כמה זמן יכול לקחת משפט של הוצאת צו פינוי לשוכר חצוף ? ומה הסיכויים שאכן יעוף משם וישלם לנו את המגיע לנו , כולל הוצאות משפט וכו' ?

    • פינוי שוכר בעייתי
      עו"ד זהר ארד | 30/12/2008 12:04

      דפני שלום, בהחלט מדובר במצב לא נעים שלצערנו הרב אינו נדיר במחוזותינו. ראשית, בכדי לנטרל את כוחו העדיף של השוכר, שהינו עו"ד, ועושה רושם שמנצל עובדה זו לרעה, מומלץ כי תשכרו עו"ד מטעמכם שיפעל מול הדייר ו"ידבר איתו בשפתו". יש להניח שהתערבות עו"ד תפתור את הבעיה ללא צורך בנקיטת הליכים. במידה ומכתבי התראה מעו"ד לא יועילו, יהיה עליכם להגיש תביעת פינוי. לאור תיקון בחוק, מדובר בהליך מהיר יחסית. לא כל כך מהר נפרדים מדירה...אל יאוש. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • לינק לכתבה בנושא שפורסמה היום ב"כלכליסט"
        עו"ד זהר ארד | 30/12/2008 12:33

        http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3179448,00.html

        • אנחנו מתנהלים מולו עם עו"ד
          דפני | 31/12/2008 22:57

          ואף נאלצנו להחליף עו"ד, היות שהדירה נמצאת בעיר אחרת והבנו שההליך המשפטי יהיה שם. מדובר במקרה מטורף לחלוטין, ואם וכשנזכה, אשמח לפרסם את תוצאות המשפט ואת השתלשלות העניינים. תודה