שאלה חוזרת אליך- כמה שאלות

  • רישום בטאבו יד שלישית
    יעקב | 22/12/2008 16:13

    שלום. רכשתי נכס מאדם שרכש מאחד (ז"א-אני יד שלישית). זה שרכשתי ממנו עדיין לא נרשם בטאבו כבעלים, אלא יש לו רק הערת אזהרה (נרכש מגרש בזמנו מכונס נכסים ועדיין לא הייתה פרצלציה ורשמו רק הערות אזהרה). נרשמה לטובתי גם הערת אזהרה בטאבו. כרגע אני רוצה לרשום אותי כבעלים. שאלתי היא מה הפרוצדורה ברגע שגם לי וגם למי שרכשתי ממנו יש הערת אזהרה? האם יש צורך שהוא יירשם בטאבו ורק אז אני? האם ישר אני יכול להרשם בטאבו ופשוט למחוק את ההערת אזהרה שלו מכח ההסכם מכר בנינו? תודה

    • שאלה חוזרת אליך- כמה שאלות
      אור | 22/12/2008 17:21

      האם עשו כבר פרצלציה? האם יש לך חוזה מכר עם המוכר? האם בדקת אצל הכונס שהוא אכן רשום כבעל זכות חוזית (שילם לבעלים הקודם)? איפה התבצע הרישום שלך - האם אתה רשום אצל הכונס עכשיו? לא ממש ברור מה שכתבת. חסר מידע לדעתי. ושאלת השאלות - האם נעזרת בעורך דין שמתמצא בנדל"ן?? - כי נראה שרצית לחסוך על הדבר הכי חשוב, לא?

      • תגובה למגיב
        יעקב | 22/12/2008 20:30

        העסקה בסדר ואין שום בעיה. הכל היה כמובן בהדרכת עו"ד שעוסק בנדל"ן. נרשמו בהתחלה רק הערות אזהרה כי לא עשו פרצלציה בזמנו ורק כאשר הסדירו את הפרצלציה יכלו לרשום בעלויות. פשוט האדון ממנו רכשתי את הנכס טרם הסדיר (בעיקר רצון לחסוך בכסף). אין בעיה מבחינה קניינית, פשוט מבחינת הרישום עצמו בטאבו רציתי לדעת מה הפרוצדורה.. תודה

    • מענה
      סטודנטית | 22/12/2008 20:34

      עלייך להגיע לטאבו עם כל אישורי המיסים וכל מה שצריך ע"מ לרשום עסקה בטאבו (פירוט באתר הטאבו) של שתי העסקאות. הן של המכירה של א' ל- ב' והן הרכישה שלך משל ב'. דבר ראשון ירשמו את הזכויות של ב' על הנכס (מי שאתה רכשת ממנו), ומיד לאחר מכן ירשמו את זכויותיך על הנכס. פשוט צריך להקפיד שיהיו כל האישורים הנדרשים בשרשור המכירות. בהצלחה

      • תשובה נכונה כדבעי  לת
        עו"ד זהר ארד | 22/12/2008 22:17