הארכת חוזה חכירה

  • הארכת תקופת חכירה ורישומה בטאבו
    גלי | 18/12/2008 17:55

    נמסר לי בטאבו כי ניתן לרשום הארכה של תקופת החכירה בשתי דרכים: האחת, ע"י שטר תיקון שכירות והשניה, ע"י טופס שמוציא מינהל מקרקעין בדבר הארכת תק' החכירה, שעליו חותמים המינהל ומיסוי מקרקעין. ההבדל בין שתי השיטות הוא שעפ"י השיטה הראשונה (הגשת שטרות), הרישום לא מבוצע בו במקום, אלא מפקידים את התיק ומקבלים תשובה לאחר מס' ימים ואילו עפ"י השיטה השניה, הרישום מתבצע בו במקום. בזמנו כשבררתי במינהל מה עלי לעשות על מנת לעדכן את תק' החכירה בטאבו, נאמר לי שעלי להכין שישה שטרות לחתימת המינהל וכך אכן עשיתי. השאלה היא - האם ידוע לך באילו מקרים המינהל מסכים לתקן את תק' החכירה ע"י שימוש בטופס ובאילו מקרים הוא דורש שטרות?? העניין הוא שברצוני לרשום גם משכנתא (יש לי כבר שטרות מוכנים), אך כל העניין מתעכב, מאחר שבטאבו דורשים קודם כל לעדכן את תק' החכירה, כי עפ"י הרישום הקיים תק' החכירה הסתיימה. הפקדתי בטאבו את התיק עם המסמכים (הן של תיקון החכירה והן של המשכנתא), אך נאמר לי שהדבר יכול לקחת עד שבועיים!! מאחר שעניין המשכנתא דחוף לי, אני שוקלת אולי לפנות למינהל ולבקש שיתן לי טופס המעדכן את תק' החכירה ואז יוכלו לרשום לי את שתי העסקאות בו במקום. מצטערת על האורך ותודה מראש על התשובה!!! מידע נוסף: מינהל מקרקעין

    • הארכת חוזה חכירה
      | עו"ד שרון עזרא | 20/12/2008 18:04

      שלום רב, בפעמים האחרונות בהם אני נתקלתי- פעלו רק לפי השיטה השנייה, קרי- הגשת טפסים עליהם חתומים המנהל ומס שבח. בכל מקרה, יש להגיש הטפסים לטאבו ובכל מקרה זה לא מבוצע במקום- באף לא אחת משתי השיטות. תוכל לבקש לקבוע תור בטאבו כדי שיעשו את התיקון ו/או משכנתא על המקום, אך אני מניחה שהתור שייקבע לך יהיה רחוק יותר משבועיים.אפפשר להגיש באותו התיק בקשה גם לתיקון תקופת חכירה וגם רישום משכנתא ואין צורך לעשות זאת בשתי פעמים נפרדים. בברכה, שרון עזרא, עו"ד