התחייבות לפינוי

  • what do you think about this one?
    תודה אנשים :) | 16/12/2008 21:27

    שלום לכולם, האם ניתן לנסח מבחינה משפטית מכתב שעניינו בכך שהמשכיר מבקש בטוחה לכך שהשוכר יעמוד במילתו ויעזוב את הדירה עם גמר הסכם השכירות? נכון לעכשיו, השוכר לא משלם את דמי השכירות והמשכיר מעוניין לתת לו צ'אנס ולוותר לו על דמי התשלום ובלבד שיעזוב את הדירה עם גמר החוזה. כמו כן מה הכותרת שתינתן לכתב כזה? הרי זה לא ביטול חוזה ולא דרישה לפינוי...

    • התחייבות לפינוי
      עו"ד זהר ארד | 17/12/2008 10:00

      החתמה על מסמך נוסף בלבד תהיה חסרת ערך לכאורה מאחר וממילא חתום הדייר על הסכם שכירות הכולל התחייבות לפינוי (בהנחה כמובן וקיים הסכם שכירות ולא סיכום בע"פ). לשאלתך - ניתן לנסח הסכם פשרה (זו גם הכותרת) הכולל ויתור של המשכיר על דמי השכירות בכפוף לפינוי הדירה בתאריך X. להבטחת התחייבות השוכר לפנות במועד, מומלץ כי תינתן ערבות בנקאית או שיופקד סכום מזומן בידי המשכיר או בידי נאמן.

    • הבטחת פינוי שוכר ממקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 17/12/2008 12:50

      שלום רב, ניתן לנסח תוספת להסכם שתביא לידי ביטוי את סוג הבטחון, מה הוא נועד להבטיח, כיצד ניתן להפעיל הבטוחה וכד. מאחר והשוכר בעייתי כבר היום, יש חשיבות גדולה כי התוספת להסכם תנוסח בצורה משפטית שתגן על זכויות המשכיר ושהבטחון יהיה קל למימוש.תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי לסיוע נוסף. בברכה, שרון עזרא, עו"ד