דירה שנתקבלה בירושה

  • מס שבח
    מיכל זרובבל | 09/12/2008 18:26

    מצב בו יש 11 יורשים של דירה , אשר מוכרים את הדירה לקונה, יוצא כי כל אח יש לו חלק קטן בדירה. לכן, רציתי לדעת האם יש במצב כזה פטור ממס שבח, ואם כן מהי המסגרת הנורמטיבית. תודה רבה.

    • דירה שנתקבלה בירושה
      עו"ד זהר ארד | 10/12/2008 11:11

      לגבי דירה שנתקבלה בירושה ישנו פטור ספציפי בסעיף 49ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין. בכדי להינות מפטור זה ישנן מס' דרישות מצטברות: 1. המוכר (היורש) הוא בן זוג או צאצא של המוריש. 2. הדירה הינה דירת מגורים מזכה. 3. לפני פטרירתו היתה הדירה דירתו היחידה של המוריש. 4. אילו היה המוריש בחיים בעת מכירת הדירה היה פטור ממס בשל המכירה.

      • דירה שנתקבלה בירושה- המשך
        מיכל זרובבל | 10/12/2008 22:24

        תודה רבה. רציתי לדעת גם בנוסף: 1. היות והאחים קיבלו פטור לפי ס' 49ב(5)- בגין ירושה, האם פטור זה ימנע מהם בעתיד (אם ימכרו דירה ב4 שנים) לקבל פטור ממס שבח? 2. במידה ויש כמה מוכרים , אשר לכל אחד מהם חלק קטן במכירה, האם בשל כך שחלקו של כל אחד מהם הוא קטן, האם יש פטור אוטומטי ממס שבח? אתם 10 עוזרים מאוד בתשובותיכם!!!