אופציה בחוזה שכירות

  • שכר דירה
    נמרוד | 08/12/2008 07:09

    האם אדם ששכר ממני נכס ובחוזה מצויין שיש לו אופציה עד שנת 2014 מובטח לו שהמחיר שהוא משלם משוריין לו עד 2014 או אין מניעה מצידי להעלות את המחיר כל שנה?

    • אופציה בחוזה שכירות
      שלי שוסטר, עו"ד | 08/12/2008 09:53

      נמרוד שלום, ראשית, האופציה היא תמיד של השוכר בתנאי כמובן שעמד בכל תנאי ההסכם במהלך תקופת השכירות הראשונה. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם בעלי דירות שומרים לעצמם את האפשרות לבטל את האופציה אם הם מעוניינים להשתמש בדירה - יש לבדוק האם ישנו סעיף כזה בהסכם.בכל מקרה, הצעתי היא כי תפנה לעורך דין המתמחה בתחום על מנת לבדוק את החוזה. בברכה, שלי שוסטר, עו"ד

      • שכר דירה
        נמרוד | 08/12/2008 20:29

        השאלה היא האם אני יכול לייקר את שכר הדירה בהתחדש החוזה (מידי שנה) ????

        • שכר דירה
          עו"ד זהר ארד | 09/12/2008 13:34

          ראשית, השאלה אינה ברורה. אם תקופת השכירות הינה עד 2014 אז אין אפשרות לעלות את שכר הדירה אלא אם יש הוראה מפורשת לכך בהסכם. ככל שתקופת השכירות עומדת להסתיים וישנה אופציה לשוכר להארכה, אז - אם החוזה שותק בעניין גובה שכ"ד, ניתן לפרש זאת בשתי דרכים. האחת, כוונת הצדדים היתה להשאיר את שכר הדירה על כנו לאורך תקופת האופציה. השניה, שכר הדירה לתקופת האופציה טרם סוכם וניתן לעלות אותו באופן סביר. לאור תקופת האופציה, ניתן להניח שכוונת הצדדים לא היתה לקבע את המחיר לתקופה כל כך ארוכה. עוד על פרשנות חוזים בפורום דיני חוזים.