דמי היתר ומס שבח

  • דמי היתר לפיצול במינהל ומס שבח
    ניצן | 03/12/2008 15:19

    שלום, אודה לכם באם תפרטו כיצד מחושב מס שבח במקרה של מכירת קרקע מפוצלת (800מ' שמפוצל ל400X2)במינהל ותשלום דמי היתר - האם דמי ההיתר מנוכים מהשבח? האם גובים על דמי ההיתר המשולמים במינהל גם מס שבח כעסקה נפרדת ולא קשורה למכירת הקרקע? האם דמי ההיתר לא מגולמים כבר מחיר הקרקע המפוצלת שנמכרת? תודה!

    • דמי היתר ומס שבח
      עו"ד שרון עזרא | 03/12/2008 15:44

      ניצן שלום הפורום איננו נועד לתת חוות דעת מקצועיות, וודאי לא מקום בו מדובר באחד מהנושאים המורכבים בעולם המשפט. אנא פנה לייעוץ משפטי אצל עו"ד שיבחן עבורך את היבטי המיסוי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

    • פיצול קרקע
      גד קרן שמאי מקרקעין | 07/12/2008 18:12

      אבי כן שאלה ראויה. לגבי קרקע שבנוי עליה בית וקיימות זכויות בניה נוספות יבוצע במס שבח חישוב עפ"י ס' 49ז' לחוק שעיקרו פיצול רעיוני של שווי הקרקע למגרש שעליו בנוי אותו הבית ולזכויות הנוספות. לגבי דמי היתר למינהל הרי שמינהל מקרקעין גובה דמי היתר/היוון בעת פיצול הקרקע או שינוי בניצול. בזמנו אפשר היה לקזז היטל ההשבחה לוועדה המקומית מדמי ההיתר. היום אין זכות קיזוז. לגבי קיזוז תשלומי מינהל ממס שבח, צריך להתייעץ עם שלטונות המס או עו"ד השאלה אם הפיצול שגרר תשלום מהווה שבח לדעתי כן אך אין לי מספיק נתונים על המקרה. בכל מקרה עצם הפיצול תחת אותו חוכר אינו מהווה העברת זכויות ועיסקה במקרקעין. התגובה אינה באה להחליף ייעוץ מסודר על בסיס נתונים מלאים של המקרה. מידע נוסף: מינהל מקרקעין