הצמדה דמי שכירות למדד

  • איך מחשבים הצמדת שכ"ד למדד?
    ענבל | 30/11/2008 11:41

    לאחרונה הסתיים לי חוזה שכירות שנעשה בשקלים עם הצמדה למדד. בעלת הדירה הגישה לי חישוב הפרשים שבו היא כופלת את דמי השכירות של החודש הראשון במדד של אותו חודש ובחודש שלאחריו היא לוקחת את התוצאה של החודש הקודם כבסיס לחישוב (ולא את שכ"ד המקורי ששולם), כלומר נוצר מצב של ריבית דריבית. האם זה נכון לחשב כך? בחוזה השכירות לא היה פירוט של אופן החישוב. צויין רק שהמחיר יהיה צמוד למדד. תודה מראש על ההתייחסות יום טוב ענבל

    • הצמדה דמי שכירות למדד
      עו"ד עמית דביר | 30/11/2008 13:05

      ענבל שלום, ראשית אין כאן עניין של ריבית או ריבית דריבית כי מדובר בהפרשי הצמדה של מדד (מדד המחירים לצרכן בדר"כ) ולא ריביות. לעניין החישוב, המדד הוא מצטבר ולכן החישוב הנכון הוא כאשר בכל חודש לוקחים את סכום דמי השכירות האחרון בתוספת הפרשי המדד, ועליו מוסיפים את עליית המדד החודשית. בברכה, עמית דביר, עו"ד מקרקעין.

      • תודה רבה  לת
        ענבל | 30/11/2008 14:00