תיווך על ידי מי שאיננו בעל רשיון

  • כאשר אין רישיון לעסוק בתיווך..
    יפעת | 29/11/2008 21:18

    האם ניתן לעקוף את החוק שמתווך נדל"ן חייב רישיון? האם ניתן להחתים לקוח על טופס - יועץ נדל"ן הכולל עמלה (למעשה על תיווך של נכס..)? האם זה חוקי?עורך דין אחד אמר לי שזה אפשרי אבל אני מבקשת חוות דעת נוספת...אלף תודות !!!אגב, במידה וזה אפשרי כמה עולה להפיק כזה טופס אצל עורך דין בעברית ובאנגלית??

    • תיווך על ידי מי שאיננו בעל רשיון
      | עו"ד שרון עזרא | 30/11/2008 09:47

      יפעת שלום חוק המתווכים אוסר על תיווך על ידי מי שאיננו בעל רשיון.אדם כזה אף לא יהיה זכאי לעמלת תיווך. יחד עם זאת, הפסיקה הכירה במקרה בו אדם ביצע פעולת תיווך אקראית, ואע"פ שאיננו בעל רשיון, זיכתה אותה בתשלום שכ"ט. תוכלי לעיין במאמר שפירסמתי בעניין זה באתר, ולעמוד על ההבדלים בין שני המקרים: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=915&OID=34772&DivID=1#topArt בברכה, שרון עזרא, עו"ד