ביטול זכרון דברים

  • האם הסכם רכישת דירה עם מתווך תקף כאשר בעל הדירה לא
    דני | 29/11/2008 19:36

    האם הסכם רכישת דירה עם מתווך תקף כאשר בעל הדירה לא היה במשרד התיווך לידי בזמן שאני חתמתי ? (בעל הדירה חתם על ההסכם יומיים מאורח יותר). אפרט יותר מתווך בבת ים הציע לי לקנות דירה 55מטר ביפו במחיר מציאה של 415000. חתמתי על הסכם לרכישת הדירה אבל בעל הדירה לא חתם גם לידי אלא יומיים מאוחר יותר. למה אני שואל אם זה תקף כי עכשיו אחרי בירורים מסיבים מחיר ריאלי של הדירה זה 380000 בערך ובנוסף המתווך אמר לי בעל פה לפני שחתמתי שיש אפשרות לפנות על הגג ובצדדים תוספת של 90 מטר ולכן התפטתי לחתום. מיד למחרת הלכתי עם גוש וחלקה לעירית תל אביב בדקתי והובהר לי שצריך חתימת הסכמה של 18 דירים בבינין כדי שאני יעשה את התוספת הזאת, ניגשתי מיד לחלק מהדירים עם מסמך עקרוני שיחתמו על הסכמה לתוספת כולם זרקו אותי מהבית ולא מסכימים לחתום מיאוש חזרתי למתווך ואמרתי לו שאני לא מוכן לקנות תדירה כי בלתי אפשרי לבנות את התוספת אציין שתאמת הוא לא התחייב בכתב שאפשר לבנות תוספת אבל ציין כל הזמן את זה וזה מה ששיכנע אותי וחבר שלי עד לזה בזמן שחתמתי אבל זה רק בעל פה. עכשיו ניגמר 30 יום של הסכם הרכישה ובעל הדירה דורש ממני את 10 אחוז של ערך הדירה בגל שהתחרתתי ואם לא אסכים לשלם לו הוא הולך לבית משפט. מי צודק אני או בעל הדירה ? אבקש לא לתת תשובה לך לעורך דין כי ברור שאלך אבל לפני זה רוצה לדעת דעה משפטית מכולם כאן.

    • ביטול זכרון דברים
      עו"ד שרון עזרא | 30/11/2008 09:43

      דני שלום העובדה כי בעל הבית לא חתם בנוכחותך אלא יומיים לאחר מכן איננה רלבנטית. יש לבחון האם זכרון הדברים שחתמת מחייב והאם יש לך דרך להשתחרר ממנו.אם לא- ייתכן שיש לך עילה לבטל החוזה מחמת טעות/הטעיה. תוכל לעיין במאמר שפרסמתי באתר זה, במקרה דומה לשלך- שעניינו ביטול זכרון דברים מחמת טעות/הטעיה ע"י מתווך: http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=915&OID=52190&DivID=1#topArt הסיפור שלך הוא בדיוק הסיבה מדוע אנו שבים וממליצים שלא לחתום על זכרון דברים, שכן אין שום אפשרות שבאותו מעמד תבדוק את כל פרטי הנכס ותקבל החלטה מושכלת. בברכה, שרון עזרא, עו"ד