סטייה במפלס הבית

  • זקוקה לעזרה דחופה - חוקי הבנייה - סטייה במפלס הבית
    המומה3 | 29/11/2008 09:12

    במהלך בניית בית פרטי הסתבר כעת, לאחר יציקת הרצפה, כי גובה הרצפה גבוה בכ- 40 ס"מ ממה שרשום בתוכניות הבנייה המאושרות. מבחינתי אין לי בעייה להשאר עם גובה זה, וגם עם תוספת גובה זו המבנה לא אמור לחרוג מ- 8.5מ' גובה מרבי המותר לפי התב"ע, אבל אני לא יודעת מה יכולות להיות ההשלכות על קבלת טופס 4 או כל השלכה חוקית אחרת. בענף הבנייה טוענים שזה במסגרת הסטיות המקובלות, אבל אני עדיין לא ישנה בלילות... מדובר ביישוב קהילתי, בו יש תקנון בנייה פנימי, ובועדה מקומית לתכנון ובנייה. היישוב מאוד מחמיר בגובה הבית, אם יבחר לבדוק את הגובה, האם ביכולתו לעצור לי את הבנייה אפילו אם אני לא חורגת בגובה המקסימלי המותר ע"פ התב"ע? האם לתקנון הישוב או לועת בינוי פנימי יש בכלל שיניים לעשות משהו? אודה לקבלת "צפירת ארגעה" ממישהו שמבין בהיבט החוקי של זה: - מה מומלץ לעשות כעת? - האם וכיצד זה יכול לרדוף אותי מבחינה חוקית? - האם יש דוגמאות דומות מהן ניתן ללמוד? המון תודה, ההמומה

    • סטייה במפלס הבית
      עו"ד שרון עזרא | 29/11/2008 18:29

      שלום רב, יש לבחון את הנושא לאחר עיון בתב"ע ותקנון היישוב וכנגד בחינת הנתונים העובדתיים במקרה שלך. אני מציעה כי תפני לועדה המקומית בעניין זה והתייעצי עימם. אם יש בעיה- ממילא היא תצוץ ועדיף לפתור אותה היום מאשר מאוחר יותר. בברכה, שרון עזרא, עו"ד